Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστον Κούτσερ: Η συγκλονιστική σχέση με τον δίδυμο αδερφό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση

Αστον Κούτσερ: Η συγκλονιστική σχέση με τον δίδυμο αδερφό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση

Ο γνωστός ηθοποιός όταν ήταν μικρός ήθελε να αυτοκτονήσει για να πάρει την καρδιά του ο δίδυμος αδερφός του που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Τον Άστον Κούτσερ τον ξέρουμε για πολλά πράγματα. Για τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά «Two and a half men». Τον ξέρουμε επίσης για τη συμμετοχή του σε πολλές κωμικές κυρίως ταινίες. Ο Άστον Κούτσερ ήταν ο σύζυγος της Ντέμι Μουρ για 8 χρόνια (όταν χώρισε με τον Μπρους Γουίλις) και πλέον είναι ο σύζυγος της Μίλα Κούνις.

Ο Άστον γεννήθηκε στην Αιόβα μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Μάικλ, το 1978. Ο Άστον βγήκε από την κοιλιά της μητέρας του 5 λεπτά νωρίτερα. Ήταν ένα υγιέστατο μωράκι.

Ο Μάικλ αντίθετα παρουσίαζε σημάδια καρδιομυοπάθειας και εγκεφαλικής παράλυσης. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας έφερε πιο κοντά τα δυο αδέλφια καθώς μεγάλωναν.

Σκέψη για αυτοκτονία

Ο Άστον ένιωθε πάντα υπεύθυνος για τον Μάικλ. Και όταν τα παιδιά έγιναν 13 χρονών, ο Μάικλ αρρώστησε βαριά από την καρδιά του και χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση αλλιώς θα πέθαινε.

Τότε στον 13χρονο Άστον γεννήθηκε μια σκέψη η οποία δεν είχε καμία λογική, αλλά είχε μπόλικη αγάπη. Ο Άστον ήθελε να αυτοκτονήσει για να πάρουν τη δική του καρδιά και να την μεταμοσχεύσουν στον «μικρό» του αδερφό για να ζήσει εκείνος.

Τελικά η καρδιά βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή. Η εγχείρηση έγινε και ήταν άκρως επιτυχημένη. Καθώς μεγάλωνε ο Άστον θέλησε να γίνει βιοχημικός μηχανικός με ένα στόχο. Να βρει μια θεραπεία για την ασθένεια του αδερφού του, που θα τον έκανε καλά. Εκείνον και όλους όσοι έπασχαν από εγκεφαλική παράλυση.

Τα πράγματα όμως ήρθαν διαφορετικά. Ο Άστον έγινε μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ και ο Μάικλ δικηγόρος. Και μάλιστα ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Η εγκεφαλική παράλυση του Μάικλ, τον  επηρεάζει στην ομιλία, την ακοή, την κινητικότητα στο δεξί του χέρι και την όραση. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Μάικλ απολαμβάνει να βρίσκεται με την οικογένειά του, να ταξιδεύει και να παίζει γκολφ.

Το μήνυμα του είναι ένα μήνυμα έμπνευσης, ελπίδας και εκτίμησης. Ο Μάικλ διδάσκει στους ανθρώπους πώς να μετατρέπουν τα εμπόδια τους σε ευκαιρίες και να αγκαλιάζουν τις «Δυσκολίες των Αναπηριών μας».

Έχοντας ξεπεράσει αδιανόητες προκλήσεις έναντι εξαιρετικών πιθανοτήτων, ο Michael είναι ζωντανή απόδειξη ότι η επιμονή και η ακλόνητη θέληση μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο φαινομενικά ακατόρθωτα εμπόδια.

Μάικλ και Άστον παραμένουν δυο αδέλφια που λατρεύουν ο ένας τον άλλον.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024