Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λατρεύεις τον καφέ; - Παγωμένο τιραμισού που «λιώνει» στο στόμα

Λατρεύεις τον καφέ; – Παγωμένο τιραμισού που «λιώνει» στο στόμα

Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

Μια  τπολύ αγαπημένη συνταγή για το καλοκαίρι, εκτός από αυτό το μπισκοτογλυκό ψυγείου, είναιο τιραμισού και για αυτό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά προκειμένου να το φτιάξουμε και εμείς.

Τιραμισού

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σαβαγιάρ
  • 5 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 350 ml δυνατό καφέ
  • 50 γρ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Kακάο
  • 100 γρ. τρίμματα σοκολάτας

Για την παστερίωση των κρόκων

  • Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μίγμα και σφίξει ο κρόκος.
  • Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60°C βαθμούς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το μίγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.
  • Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα.
  • Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
  • Τρίβουμε τη σοκολάτα.
  • Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ.
  • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ.
  • Αραδιάζουμε μια στρώση με μπισκότα σε βαθύ ταψί 29x20x6 εκ.
  • Απλώνουμε μισή κρέμα.
  • Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα από τη σοκολάτα.
  • Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα για το τιραμισού.
  • Το παγώνουμε για 3 με 4 ώρες, να σφίξει ελαφρά.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.
  • Φτιάξτε το και απολαύστε το αφού το αφήσετε να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024