Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκιμαντέρ για 8 Ασιάτισσες μοδίστρες που βοήθησαν την Αμερικάνικη μόδα στην Covid εποχή

Ντοκιμαντέρ για 8 Ασιάτισσες μοδίστρες που βοήθησαν την Αμερικάνικη μόδα στην Covid εποχή

Οκτώ μοδίστρες και πατρονίστ από την Ασία που εργάζονται στη Νέα Υόρκη και οι ιστορίες τους παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ «Invisible Seams» σε σκηνοθεσία της Jia Li, η οποία έχει πάθος με την εξερεύνηση της ζωής της Ασιατο-Αμερικανικής κοινότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού οι οκτώ γυναίκες εργάζονταν στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της μόδας, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να βρεθούν στους χώρους εργασίας τους στην περιοχή με τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ενδυμάτων που είναι γνωστή ως Garment District και να ολοκληρώσουν δείγματα για τις ατελείωτες απαιτήσεις κάθε σεζόν.

Σε συνδυασμό με τους κινδύνους για την υγεία λόγω πανδημίας, έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων μίσους σε ολόκληρη την Αμερική – κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Ειδική Ομάδα Εγκλημάτων Μίσους της αστυνομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης ανέφερε αύξηση 73% στις περιπτώσεις εγκλημάτων μίσους την ίδια περίοδο, το προηγούμενο έτος και οι Ασιάτες ήταν οι πιο συχνοί στόχοι.

Στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους προβάλλεται το διαφορετικό υπόβαθρο των γυναικών και το πώς διασυνδέονται και συνεισφέρουν στη βιομηχανίας της μόδας της Νέας Υόρκης.

«Είναι μια ιστορία ανθρώπινου ενδιαφέροντος, όχι μια ασιατική ιστορία» ανέφερε στο wwd η Τζόντι Τσαν, βετεράνος της βιομηχανίας της μόδας, η οποία είναι εκτελεστική παραγωγός της ταινίας. Φυσικά, νομίζω ότι αυτό είναι μόνο ένα μικρό τμήμα του κλάδου και υπάρχουν τόσοι άλλοι άνθρωποι – πατρονίστ από τη Λατινική Αμερική, Ινδές κεντήτριες – των οποίων οι ιστορίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές. Αυτή τη στιγμή, αισθανθήκαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνθέσουμε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία για να τιμήσουμε αυτές τις γυναίκες που έχουν κάνει τόσα πολλά για τη βιομηχανία. Τους αξίζει αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.

Ξεχνάμε τις γυναίκες στα παρασκήνια που βοηθούν να υπάρξουν εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Χρειάζεται μια τεράστια ομάδα ανθρώπων για να γίνει πραγματικότητα ένα σκίτσο, υπογράμμισε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024