
Οι 40 υπερπτήσεις αποτελούν ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στο Νίκο Παναγιωτόπουλο – Τι συζήτησαν
Ήταν 4 το απόγευμα της Δευτέρας, σχεδόν χαράματα στην Ουάσιγκτον, όταν τηλεφώνησε στο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. Θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνον η επικείμενη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό στην Ουάσιγκτον (θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό), αλλά, τα ελληνοτουρκικά με τις τουρκικές προκλήσεις και βεβαίως το Ουκρανικό.
Ο Αμερικανός άλλωστε δεν κρύβει τις προθέσεις του σε κάθε συνομιλητή του: «Θα κινήσουμε γη και ουρανό» για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο λέει συχνά. Προσέξτε, επισήμως δεν ζητήθηκαν ποτέ να σταλεί οπλισμός από την χώρα μας στην Ουκρανία. Ανεπισήμως όμως;
Και εδώ υπάρχει απάντηση: «Με 40 υπερπτήσεις πάνω από νησιά είναι ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας», του είπε ο υπουργός. Δηλαδή, με δυο λόγια πώς θα στείλουμε κι άλλο οπλισμό τη στιγμή που λόγω της τουρκικής απειλής δεν θέλουμε να υπάρξει ρήγμα στην άμυνα της χώρα μας. Αυτά είπε ο υπουργός στον Αμερικανό και η συζήτηση συνεχίστηκε για τις προκλήσεις των Τούρκων.
Ήθελε ο Λόϊντ Όστιν να τα μάθει όλα. Πότε περνά για παράδειγμα η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία από τη Βουλή (σ.σ. περνά σήμερα), πότε ψηφίζεται, ποιες θα είναι οι πιθανές αντιδράσεις; Οι δυο τους μίλησαν ακόμα για τις ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις, για το ΝΑΤΟ, αλλά και για την Ουκρανία.
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
