Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Που βρίσκεται σήμερα

Που βρίσκεται σήμερα «Ο ζιγκολό της Αθήνας;» – Οι περιθωριακοί ρόλοι του γοητευτικού ηθοποιού

Ο ηθοποιός, που είχαν ερωτευτεί όλα τα κορίτσια της εποχής, έχει φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει απομονωμένος με την οικογένειά του

Ο υπέροχος σύντροφος του Μιχάλη Μανιάτη στον θρυλικό «Άγγελο» αλλά και ο μοτοσικλετιστής με το παχύ μουστάκι στον «Γύρο του θανάτου» ήταν από τους ρόλους που άφησαν εποχή στο ελληνικό σινεμά.

Περισσότερο από όλους βέβαια ο ρόλος που στιγμάτισε τον Διονύση Ξανθό ήταν αυτός του εραστή στον «Ζιγκολό της Αθήνας».

Ο ηθοποιός, που είχαν ερωτευτεί όλα τα κορίτσια της εποχής, έχει φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει απομονωμένος με την οικογένειά του.

Ο Δημήτρης Ξανθός γεννήθηκε το 1958 στα Λαγκάδια Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά, μια κόρη και ένα γιο.

Ο ηθοποιός άφησε εποχή στη μεγάλη οθόνη, εξαιτίας των ακραίων χαρακτήρων που υποδύθηκε. Πριν από 20 και πλέον χρόνια ο Διονύσης Ξανθός αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική τέχνη, αλλά και την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο, όπου μένει μόνιμα με την οικογένειά του. Πλέον, ο ίδιος έρχεται στην Αθήνα ως τουρίστας και μάλιστα σχεδόν αγνώριστος, θυμίζοντας ελάχιστα τον άνδρα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του.

«Έχω ακούσει πολλές φορές ότι πήγα σε μοναστήρι, αλλά δεν ισχύει. Τα τελευταία χρόνια έχω ζήσει με την οικογένειά μου ασκητικά. Απομονώθηκα στην Πελοπόννησο κι έζησα ως ασκητής, ως οικογενειάρχης, φροντίζοντας με πολλή αγάπη τα παιδιά μου, ενώ ασχολήθηκα εκεί και με την αγροτική ζωή. Η κόρη μου κι ο γιος μου συνεχίζουν να ζουν εκεί. Εγώ, λόγω δουλειάς, τώρα ανέβηκα στην Αθήνα, αλλά πηγαίνω κοντά τους μια φορά τον μήνα. Έχω φροντίσει να τους παρέχω κάποια έσοδα για να υπάρχουν στο σπίτι μας τα απαραίτητα, ενώ ετοιμάζομαι να επιστρέψω επαγγελματικά» είχε τονίσει ο Διονύσης Ξανθός.

Ρόλοι που άφησαν εποχή

Ο «Άγγελος» του 1982, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Μιχάλη Μανιάτη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στην ολέθρια σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο επίσης ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα, τους τρανς, τις «κακόφημες πιάτσες», καθώς και ολόκληρο το πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας από την κοινωνία της εποχής.

Μετά την εμφάνιση του στον «Άγγελο», ο Ξάνθος γνωρίστηκε με τον Νίκο Φώσκολο και πήρε το ρόλο για την ταινία «Άγρια Νιάτα», κάνοντας οντισιόν ανάμεσα σε 500 άτομα. Γι’ αυτό το φιλμ χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις μποξ με επαγγελματίες πυγμάχους για 6-7 μήνες. Συνέβη τότε το εξαιρετικά σπάνιο να παίζονται στους κινηματογράφους παράλληλα και οι δύο (πρώτες) ταινίες στις οποίες συμμετείχε. Ακολούθησε «Ο γύρος του θανάτου» και το «Ο ζιγκολό της Αθήνας» – μέσα σε δύο χρόνια ο Ξάνθος είχε κάνει τέσσερις ταινίες ως ο πιο περιζήτητος νέος ηθοποιός της εποχής.

Η περιπέτεια με τη φυλακή

Παλιότερα ο Διονύσης Ξάνθος είχε μιλήσει στην Βίκυ Χατζηβασιλείου και στο “Πάμε Πακέτο” για τη ζωή του και τις περιπέτειές του έχοντας πει. “Στη φυλακή έφτασα, γιατί αποφάσισα κάποια στιγμή να έχω την ευθύνη της δουλειάς μου. Όχι την οικονομική, βασικά την καλλιτεχνική. Για να έχεις την καλλιτεχνική στον κινηματογράφο, πρέπει να έχεις και την οικονομική. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που ήμασταν συμμαθητές στη δραματική σχολή, δεν είχαν κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα, ήθελαν να ασχοληθούν κι επειδή εξυπηρετούσε και εμένα, είπα ας το κάνουμε, να κάνουμε μια εταιρία. Κάναμε την εταιρία, κάναμε επιτυχίες, αλλά κάποια στιγμή διαπίστωσα από τον έναν από τους δύο συνεργάτες μια ιδιοτέλεια στη σχέση…”.

Kαι συνέχισε: «Και όταν το τσεκάρισα για δεύτερη φορά, μετά από δύο χρόνια, δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι, δεν είχε νόημα για μένα, έφυγα. Είχα κάνει το λάθος πριν φύγω, να έχω υπογράψει κάποιες επιταγές προσωπικές για λογαριασμό της εταιρίας γιατί δεν είχε μπλοκ η εταιρία».

«Η πλάκα είναι ότι μετά από ένα ερωτικό καβγαδάκι έξω από ένα κέντρο, κάνει όπισθεν η κοπέλα με το αυτοκίνητο να φύγουμε και ακούμε ένα μπαμ. Πίσω ήταν ένα περιπολικό. Και με συνέλαβαν από αυτό το τροχαίο για χρέη προς το δημόσιο. Στη φυλακή έμεινα πεντέμιση μήνες, αλλά με ωφέλησε πολύ»

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024