Νέα αναβολή για το Tesla Cybertruck
Μιλώντας στη γενική συνέλευση μετόχων, o Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla δεν πρόκειται να λανσάρει κανένα καινούριο μοντέλο το 2022 κάτι που σημαίνει νέα καθυστέρηση για την έλευση του περιβόητου (πια) ηλεκτρικού pickup
Χωρίς περιστροφές -δεν τις συνηθίζει άλλωστε- το Νο1 της Tesla ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν πρόκειται να λανσάρει κανένα νέο μοντέλο το 2022, συμπεριλαμβανομένου του «πολύπαθου» Cybetrack το οποίο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το 2023 «το νωρίτερο» όπως διευκρίνισε ο Elon Musk.
«Δεν πρόκειται να λανσάρουμε κανένα νέο μοντέλο φέτος. Δεν θα είχε κανένα νόημα να το κάνουμε με δεδομένες τις ελλείψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε όταν το Cybetruck μπει τελικώς παραγωγής, «ευελπιστεί» να μπορεί να κατασκευάζεται σε ρυθμούς 250.000 μονάδων ετησίως κάτι που όπως επεσήμανε, απαιτεί χρόνο καθώς η υφιστάμενη τεχνολογία χρειάζεται βελτιώσεις και η έναρξη παραγωγής στον παρόντα χρόνο θα αποδεικνυόταν ιδιαιτέρως ακριβή.
«Δεν είναι οι μπαταρίες που θα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για την παραγωγή του Cybetruck. Ανησυχώ περισσότερο για το πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε το Cybetruck πιο προσιτό παρά την “συναρπαστική” τεχνολογία που διαθέτει.
Υπενθυμίζεται ότι Cybertruck πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 και έκτοτε παίρνει αναβολή κάθε χρόνο. Επίσης, αν και όταν παρουσιάστηκε είχε το status του πρωτοεμφανιζόμενου ηλεκτρικού μοντέλου στην κατηγορία, πλέον υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτουν στην γκάμα τους κάτι αντίστοιχο μεταξύ των οποίων η Hummer, η Chevrolet, η Ford και GM.
- Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να καταστρέψουν τις υποδομές του Ιράν – «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ»
- Σημαντικά ευρήματα από το ναυάγιο του πλοίου «ΜΕΝΤΩΡ» στα Κύθηρα
- «Παρελθόν από τη Μπαρτσελόνα θα αποτελέσουν Βέσελι, Ερνανγκόμεθ και Φαλ»
- The Expla-in Project| Πόλεμος, εικόνα και απάτη: Πώς η AI και τα viral βίντεο απειλούν την ενημέρωση;
- Αγωγή της εγκυκλοπαίδειας Britannica στην OpenAI για τα λήμματα που εκπαίδευσαν το ChatGPT
- Σκάφος της Frontex βούλιαξε στο Καστελόριζο – Πληροφορίες για δύο ελαφρά τραυματίες