Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλεκ Μπάλντουιν - Ξύπνησαν μνήμες από «Το Κοράκι» - Ο τραγικός θάνατος του Μπράντον Λι σε γυρίσματα

Αλεκ Μπάλντουιν – Ξύπνησαν μνήμες από «Το Κοράκι» – Ο τραγικός θάνατος του Μπράντον Λι σε γυρίσματα

Ένα από τα πιο γνωστά και τραγικά συμβάντα στην ιστορία ήταν ο θάνατος του Μπράντον Λι, γιου του Μπρους Λι, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» το 1993

Μνήμες από το τραγικό τέλος του γιου του Μπρους Λι, Μπράντον Λι, ξύπνησε η τραγωδία που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για τη νέα ταινία του Αλεκ Μπάλντουιν.

Το όπλο που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και να τραυματιστεί σοβαρά ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Στα πρώτα χρόνια του Χόλιγουντ, η έλλειψη κανόνων ασφαλείας οδήγησε σε πολλά ατυχήματα και θανάτους. Τα δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οδήγησαν στην αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας.

Ένα από τα πιο γνωστά και τραγικά συμβάντα στην ιστορία ήταν ο θάνατος του Μπράντον Λι, γιου του Μπρους Λι, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» το 1993.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1993. Στις 31 Μαρτίου 1993, είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και παρέμεναν μόνο τρεις ημέρες για να τελειώσει ο Λι τα γυρίσματα. Εκείνη τη νύχτα μαγνητοσκοπούσαν μία σκηνή στο στούντιο Καρόλκο, στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνα, όπου ο πρωταγωνιστής Eric Draven -Μπράντον Λι- πυροβολείται από τον Funboy, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι.

Σε αυτή τη σκηνή ο Μπράντον Λι πυροβολείται στην πραγματικότητα.

Στην αρχή, το συνεργείο και οι λοιποί ηθοποιοί υπέθεσαν ότι υποδυόταν τον ρόλο του. Μια κίνηση μάλιστα του χεριού του, η οποία έδινε την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να δείξει, σχολιάστηκε ως «απίστευτη ερμηνεία» από τους παρευρισκόμενους.

Γρήγορα όμως συνειδητοποιήσαν ότι δεν πρόκειται για υποκριτική και πως ο ηθοποιός είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά και την σπονδυλική στήλη από μία σφαίρα. Μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Γουίλμινγκτον, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έξι ωρών.

Οι έμπειροι χειρουργοί πάλεψαν να του σώσουν τη ζωή με όποιο κόστος, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Μπράντον Λι δηλώθηκε νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 28 ετών.

«Δεν ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο»

Τραγική φιγούρα από τη στιγμή που η σφαίρα χτύπησε τον Μπράντον ήταν ο κινηματογραφικός «Funboy» – κατά κόσμον Μάικλ Μάσι. Ο ίδιος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που «κάρφωσε» μια σφαίρα στο κορμί του Λι.

Αποφάσισε να εγκαταλείψει για έναν χρόνο τη υποκριτική και να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αφήσει πίσω του όσα συνέβησαν.

«Δεν πιστεύω πως ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο» θα δήλωνε 12 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπράντον Λι. Κάτι που συνέχιζε να υποστηρίζει μέχρι το δικό του τέλος από καρκίνο του στομάχου το 2016.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Ο εισαγγελέας της Βόρειας Καρολίνα, Τζέρι Σπίβεϊ, διερεύνησε τα αίτια θανάτου του Μπράντον Λι και κατέληξε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομική έρευνα δεν έφερε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ποινικού αδικήματος. Δεν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που εμπλέκονταν στα γυρίσματα της ταινίας ή στην εταιρεία παραγωγής.

«Υπάρχει ένα κομμάτι μου που θέλει να απαγγείλει κατηγορίες και να δικαστεί ο υπεύθυνος…» είπε στους δημοσιογράφους ο Τζέρι Σπίβεϊ «…αλλά από καθαρά νομικής άποψης δεν θα αισθανόμουν άνετα, με τις υπάρχουσες συνθήκες που γνωρίζω, να χρεώσω στην εταιρεία παραγωγής κάτι άλλο από ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Μέχρι σήμερα πάντως, ο θάνατος του Μπράντον Λι θεωρείται το μεγαλύτερο δυστύχημα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κινηματογραφικής παραγωγής, με τις θεωρίες συνωμοσίας -που θέλουν το τέλος του ηθοποιού να υπογράφεται από τη μαφία- και την πεποίθηση ορισμένων πως η κατάρα «των μυστικών των κινέζικων πολεμικών τεχνών» σκότωσε πατέρα και γιο Λι, να μην λείπουν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024