Δεκαοκταμελής επιστημονική ομάδα εργάστηκε για 3 μήνες προκειμένου να γίνει η μεταφορά του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η θέση του Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΓ είναι ότι δεν είμαστε μόνο κωφοί, είμαστε και Έλληνες. Ο εθνικός Ύμνος είναι ο ύμνος όλων μας. Οι κωφοί έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση στην ιστορία της χώρας και θέλουν να μπορούν να «βλέπουν» τον Εθνικό Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΝΓ διοργανώνει εκδήλωση στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ (οδός Ζαχάρωφ 1, Αθήνα), την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 για να βραβεύσει την 18μελή επιστημονική ομάδα που εργάστηκε επί 3 μήνες σε γλωσσολογική και φιλολογική βάση για τη μεταφορά του Εθνικού Ύμνοι στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, τους δύο κωφούς μαθητές που απέδωσαν τόσο παραστατικά στην ΕΝΓ τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και τον κινηματογραφιστή κο Αμανατίδη Άκη, ο οποίος δημιούργησε το υπέροχο βίντεο με τον Εθνικό Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Σταμάτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κος Σίμψης, η Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών κα Λαμπροπούλου και άλλοι.

Στοιχεία φορέα :

Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Email: sdideng.atgsl@gmail.com

Website: www.sdideng.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 662 5085

Όνομα Επικοινωνίας: Δημοπούλου Αγάπη

Δείτε το βίντεο στην ΕΝΓ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr