Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε δημοπρασία τα «πεθαμένα» ηλιοτρόπια του Banksy

Σε δημοπρασία τα «πεθαμένα» ηλιοτρόπια του Banksy

Ο πίνακας θα πωληθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας, Σερ Πολ Σμιθ θα πωλήσει σε δημοπρασία έργο του street/graffiti καλλιτέχνη, Banksy με τίτλο «Sunflowers From Petrol Station».

Το εμπνευσμένο από τους πίνακες του Βαν Γκογκ με θέμα τα ηλιοτρόπια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών Christie’s αναμένεται να πωληθεί 8,8 – 13,2 εκατ. αγγλικές λίρες (12-18 εκατ. δολάρια).

Το έργο απεικονίζει ηλιοτρόπια σε βάζο, τα πέταλα των οποίων έχουν μαραθεί και πέσει.

Το έργο τέχνης του 2005 θα προβληθεί στο Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ πριν από την πώλησή του στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο.

Ο Πολ Σμιθ εξήγησε ότι αυτό που τον προσέλκυσε στον Banksy ήταν η εμπιστοσύνη και η διαύγεια του να επικοινωνεί κάτι ακριβώς όπως είναι και ότι εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις παρατηρήσεις του για το τι συμβαίνει στον κόσμο, καθώς και ότι παραμένει αληθινός στο έργο που κάνει σήμερα.

«Οι πολιτικές του δηλώσεις είναι εντελώς επίκαιρες, πραγματικά βαθιές, πραγματικά γενναίες και με συνέπεια με έναν μοντέρνο τρόπο.

Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να είμαι σε θέση να κατέχω ένα κομμάτι του έργου του και το ίδιο το ηλιοτρόπιο αντιπροσωπεύει έναν τόσο λαμπρά μοναδικό τρόπο σκέψης για τα πράγματα»

«Μετά το ρεκόρ πώλησης του «Game Changer» τον Μάρτιο- μία ακόμη ελαιογραφία σε καμβά από τον Banksy- είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε το «Sunflowers From Petrol Station» αυτόν τον Νοέμβριο. Το έργο που ανήκει στον θρυλικό Βρετανό σχεδιαστή Σερ Πολ Σμιθ αποτυπώνει όχι μόνο τις δυνατότητες του Banksy ως ζωγράφου, αλλά και το καυστικό του χιούμορ για παγκόσμια ζητήματα» τόνισε η Κάθριν Άρνολντ επικεφαλής μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα μαραμένα λουλούδια που αγοράζονται από ένα βενζινάδικο γίνονται μέσο ανάδειξης της σχέσης μας με την τέχνη και το περιβάλλον. «Και τα δύο, μας θυμίζει, είναι παροδικά» πρόσθεσε.

Ο πίνακας θα πωληθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024