Φωτιά στην Αττική – Έκκληση φιλοζωικής οργάνωσης να σταματήσουν να μεταβαίνουν εθελοντές στις πυρόπληκτες περιοχές
Παρά την επιθυμία πολλών πολιτών να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα, πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κίνηση
Τη στιγμή που η Αττική εξακολουθεί να φλέγεται, πολλοί είναι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση της φιλοζωικής οργάνωσης Dog’s Voice, είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσουν οι απόπειρες προσέλευσης εθελοντών στις πυρόπληκτες ζώνες, καθώς κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Αντ’ αυτού, η φιλοζωική οργάνωση μέσω της ανάρτησής της ενημέρωσε τους πολίτες για τις δομές που δημιουργούνται για την προστασία των πυρόπληκτων ζώων και για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προς αυτή την κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δεν έχουμε προλάβει ούτε δυο λέξεις να γράψουμε. Διαβάστε προσεκτικά:
1. Στο πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσιου στήνεται από την κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον Θεοδωρή Λιβάνιο, το Δήμο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής και το Dogs’ Voice προσωρινός χώρος φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων χωρητικότητας 300 θέσεων για σκύλους και ειδικό εσωτερικό γατωνα. Θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος σήμερα το βράδυ. Στο χώρο θα υπάρχει κτηνίατρος της ΕΔΚΕ και 24ωρη φροντίδα των ζώων. Ο σταθμός θα λειτουργήσει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.
2. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παραχώρησε χώρο για να μεταφερθούν 170 ζώα του καταφυγίου του Καλάμου που εκκενωνεται. Μεταφέρονται με εθελοντές και φορτηγά του Δήμου τώρα.
3. Ο κτηνιατρικός σταθμός της ΕΔΚΕ μεταφέρεται στη Λεωφόρο Χαλκουτσίου στον Ωρωπό στο κατάστημα Τεκίλα και θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος μόλις επιτραπεί η πρόσβαση από την πυροσβεστική αργότερα σήμερα. Ο σταθμός στο Ολυμπιακό Χωριό έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας.
4. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει παραχωρήσει επισης έναν ανοικτό χώρο στεγασμένο χωρητικότητας 60 θέσεων.
5. ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ
6. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν εθελοντές μας για την καταγραφή όλων των ζώων σε όλες τις υποδομές. Θα χρειαστούν από αύριο εδώ εθελοντές στο σταθμό του Γαλατσιου για την φροντίδα των ζώων.
Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)


























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442