Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα - Σοκ: Σχεδόν οι μισοί ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση

Έρευνα – Σοκ: Σχεδόν οι μισοί ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση

Το SurvivorsUK, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει άνδρες και μη δυαδικούς ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, ρώτησε 505 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες αν έχουν βιώσει ποτέ «κάτι που θα περιγράφατε ως σεξουαλική επίθεση».

Σχεδόν οι μισοί ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το SurvivorsUK, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει άνδρες και μη δυαδικούς ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, ρώτησε 505 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες αν έχουν βιώσει ποτέ «κάτι που θα περιγράφατε ως σεξουαλική επίθεση».

Περίπου το 45 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών είναι πιθανότερο να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αξιοσημείωτο, το 37 τοις εκατό αυτών που είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση είπαν ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν σε κανέναν για την εμπειρία τους στη συνέχεια. Περισσότερο από το ένα τρίτο των επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης ήταν στόχος σε μπαρ ή παμπ.

Ενώ σημαντικός αριθμός ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτούς το ανέφερε στην αστυνομία, σύμφωνα με την έρευνα. Μόλις το 14 τοις εκατό ανέφερε τη σεξουαλική κακοποίηση στις αρχές.

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών που ανέφεραν τη σεξουαλική τους επίθεση στην αστυνομία δήλωσαν ότι αισθάνονταν «μη πιστευτοί» ή ότι η καταγγελία τους δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη. Οι νεότεροι και εκείνοι που ζουν στο Λονδίνο ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα να αναφέρουν τη σεξουαλική τους επίθεση στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, το ένα τέταρτο των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είπαν ότι μια προσωπική ή γυμνή τους φωτογραφία τους είχε διαρρεύσει σε τρίτο πρόσωπο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ το 50 % είπε ότι είχαν αγγιχτεί «με σεξουαλικό ή υπερβολικά οικείο τρόπο» χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι η κοινότητα LGBT+ υποστηρίζει ευρέως τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης (32 %), αλλά το 12 % δήλωσε ότι η «κατηγορία των θυμάτων» ήταν πάντα ένα πρόβλημα μέσα στην κοινότητα.

Επιπλέον, το 15 τοις εκατό είπε ότι η ομαλοποίηση της σεξουαλικής επίθεσης μεταξύ των queer ανθρώπων ήταν ένα ζήτημα, ενώ το 19% επέστησε την προσοχή στην επικράτηση της «φετιχισμού» στην κοινότητα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024