Σχεδόν οι μισοί ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το SurvivorsUK, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει άνδρες και μη δυαδικούς ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, ρώτησε 505 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες αν έχουν βιώσει ποτέ «κάτι που θα περιγράφατε ως σεξουαλική επίθεση».

Περίπου το 45 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών είναι πιθανότερο να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αξιοσημείωτο, το 37 τοις εκατό αυτών που είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση είπαν ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν σε κανέναν για την εμπειρία τους στη συνέχεια. Περισσότερο από το ένα τρίτο των επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης ήταν στόχος σε μπαρ ή παμπ.

Ενώ σημαντικός αριθμός ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτούς το ανέφερε στην αστυνομία, σύμφωνα με την έρευνα. Μόλις το 14 τοις εκατό ανέφερε τη σεξουαλική κακοποίηση στις αρχές.

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών που ανέφεραν τη σεξουαλική τους επίθεση στην αστυνομία δήλωσαν ότι αισθάνονταν «μη πιστευτοί» ή ότι η καταγγελία τους δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη. Οι νεότεροι και εκείνοι που ζουν στο Λονδίνο ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα να αναφέρουν τη σεξουαλική τους επίθεση στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, το ένα τέταρτο των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είπαν ότι μια προσωπική ή γυμνή τους φωτογραφία τους είχε διαρρεύσει σε τρίτο πρόσωπο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ το 50 % είπε ότι είχαν αγγιχτεί «με σεξουαλικό ή υπερβολικά οικείο τρόπο» χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι η κοινότητα LGBT+ υποστηρίζει ευρέως τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης (32 %), αλλά το 12 % δήλωσε ότι η «κατηγορία των θυμάτων» ήταν πάντα ένα πρόβλημα μέσα στην κοινότητα.

Επιπλέον, το 15 τοις εκατό είπε ότι η ομαλοποίηση της σεξουαλικής επίθεσης μεταξύ των queer ανθρώπων ήταν ένα ζήτημα, ενώ το 19% επέστησε την προσοχή στην επικράτηση της «φετιχισμού» στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr