Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο

Η κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (19/7) και ο Ολυμπιακός θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του, εάν αποκλείσει την Νέφτσι Μπακού.

Στη μάχη των προκριματικών του Champions League ρίχνεται ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να αντιμετωπίζει στον δεύτερο γύρο την Νέφτσι Μπακού.

Ο σύλλογος από το Αζερμπαϊτζάν στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες την Ντιναμό Τιφλίδας από την Γεωργία, επικρατώντας και στα δύο παιχνίδια με 2-1.

Μαζί με τον αντίπαλό του στον β’ προκριματικό, ο Ολυμπιακός έμαθε και τα 6 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα παίξει στον 3ο γύρο, εάν αποκλείσει τους Αζέρους.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι θα είναι στους ισχυρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης, έχουν 43.000 βαθμούς και στον γ’ γύρο θα βρουν στον δρόμο τους μία από τις 12 ομάδες, που είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα (19/7), πριν την έναρξη του β’ προκριματικού, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του 3ου γύρου και οι Πειραιώτες θα μάθουν το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός τους, εάν βέβαια επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και αποκλείσουν την Νέφτσι.

Πρόκειται για τα ζευγάρια Λέγκια (Πολωνία) – Φλόρα (Εσθονία), Αλασκέρτ (Αρμενία) – Σέριφ (Μολδαβία), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) – Κλουζ (Ρουμανία), Μάλμε (Σουηδία) – Ελσίνκι (Φινλανδία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ζάλγκιρις (Λιθουανία) και Μούρα (Σλοβενία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Η κατάσταση στον 3ο προκριματικό των πρωταθλητών

Ισχυροί

Ντινάμο (Κροατία) – Ομόνοια (Κύπρος) – 44,500
Σλάβια (Τσεχία) – 43,500
Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) – 43,000
Σλόβαν (Σλοβενία) – Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) – 35,000
Καϊράτ (Καζακστάν) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – 32,500
Ρέιντζερς (Σκωτία) – 32,500

Ανίσχυροι

Μούρα (Σλοβενία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – 28,000
Μάλμε (Σουηδία) – Ελσίνκι (Φινλανδία) – 18,500
Λέγκια (Πολωνία) – Φλόρα (Εσθονία) – 16,500
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) – Κλουζ (Ρουμανία) – 16,500
Αλασκέρτ (Αρμενία) – Σέριφ (Μολδαβία) – 14,500
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ζάλγκιρις (Λιθουανία) – 13,500

Οι πρώτοι αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 10 του ίδιου μήνα.

Τα δεδομένα για τα playoffs

Ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα από ποια ομάδα θα βρει απέναντί του, θα είναι φαβορί – βάσει ονόματος – και στον γ’ προκριματικό γύρο. Αν προκριθεί στα playoffs θα βρεθεί ένα βήμα πριν από την είσοδό του στους ομίλους του Champions League.

Όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Πειραιά θα είναι στους ισχυρούς και στα playoffs. Μαζί με τους Ερυθρόλευκους θα βρίσκεται σίγουρα η Σάλτσμπουργκ και πιθανότατα η Σλάβια Πράγας. Αν καταφέρει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ να προκριθεί στα playoffs, θα βρεθεί επίσης στο γκρουπ των ισχυρών. Στους ανίσχυρους θα βρίσκεται σίγουρα η Μπρόντμπι και πιθανότατα η Ρέιντζερς, ενώ μετά τον τρίτο προκριματικό γύρο θα γίνουν γνωστές οι άλλες δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το καρέ.

Η κλήρωση για τα playoffs θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου, ενώ οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 17 ή 18 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 24 ή 25 του ίδιου μήνα.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024