Κοροναϊός: Πού εντοπίζονται τα 1.001 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας
Σταθερά ανοδική η πορεία των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρα με τις μολύνσεις να φτάνουν ξανά, μετά από αρκετές μέρες σε τετραψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.001 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.
Ανοδική πορεία ακολουθεί και η Αττική, η οποία σήμερα καταγράφει 596. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη δεν βρίσκεται ούτε σήμερα στη δεύτερη θέση.
Συγκεκριμένα, η συμπρωτεύουσα σήμερα καταγράφει 22 κρούσματα, με τα Ιωάννινα (46), το Ρέθυμνο (45), τη Μαγνησία (30), την Λάρισα (27), καθώς και Ηλεία και Ηράκλειο (26) να «δίνουν» περισσότερες μολύνσεις.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»