Η Δέσποινα Βανδή και ο σεφ Μανώλης Χήρας  μαγειρεύουν γεμιστό καλαμάρι, μια υπέροχη, καλοκαιιρινή συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπίτι!

Τα υλικά της συνταγής:

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γαρίδες ψιλοκομμένες
1 κ. σ. πράσο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα υλικά, προσθέτουμε μισή σκελίδα σκόρδο και σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο.

Έπειτα ρίχνουμε 200 ml ζωμού λαχανικών, 3 κ.σ. κριθαράκι, 1 ½ πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και μισή κουταλιά κουρκουμά. Μετά γεμίζουμε το καλαμάρι μας.

Έπειτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και σοτάρουμε το καλαμάρι με 1 κ. σ. πράσο και 1 κ. σ. κρεμμύδι και προσθέτουμε 7-8 μύδια και 3-4 κυδώνια.

Μετά σβήνουμε με 200 ml λευκού κρασιού και 200 ml ζωμού λαχανικών.

Ρίχνουμε 2 πρέζες αλάτι, λίγο πιπέρι και 2 κ. σ. φρέσκια ντομάτα, φρέσκο μαϊντανό και στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο