Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay

Για τη ζύμη

-150γρ αλεύρι

-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού

-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα

-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-1 κρόκο αυγού

-1 πρέζα αλάτι

-1 λεμόνι

-8cl ζεστό νερό

Για το μείγμα μήλου

-10 – 12 μήλα

-160γρ ζάχαρη

-80γρ βούτυρο

– Λίγο αλατισμένο βούτυρο

-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι

– χοντρή κρέμα fraîche

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο