Η ηθοποιός Philippine Darblay φτιάχνει γαλλική τάρτα τατέν με μήλα
Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Spotlight
-
Παρ' ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με drone στα 9.600 πόδια
-
Χειροπέδες στην δημοσιογράφο που τράβηξε το τελευταίο βίντεο με τον Αλεξέι Ναβάλνι ζωντανό
-
Κι όμως... τόσα χρόνια στύβατε το λεμόνι με τον λάθος τρόπο
-
Βράβευση για φωτογραφία της δολοφονημένης Σάνι Λουκ δίπλα σε μαχητές της Χαμάς - «Είμαι αηδιασμένος και εξοργισμένος»
Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay
Για τη ζύμη
-150γρ αλεύρι
-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα
-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 κρόκο αυγού
-1 πρέζα αλάτι
-1 λεμόνι
-8cl ζεστό νερό
Για το μείγμα μήλου
-10 – 12 μήλα
-160γρ ζάχαρη
-80γρ βούτυρο
– Λίγο αλατισμένο βούτυρο
-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι
– χοντρή κρέμα fraîche
Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις