Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει ένα τέλειο μαγαζί που συνδυάζει κρασί και παγωτό

Υπάρχει ένα τέλειο μαγαζί που συνδυάζει κρασί και παγωτό

Καλώς ή κακώς, βρίσκεται στο Παρίσι και το λένε Folderol

Για τους Robert Compagnon και Jessica Yang-Compagnon, το ιδιοσυγκρασιακό ζευγάρι πίσω από το εστιατόριο Le Rigmarole, βραβευμένο με αστέρι Michelin, το παγωτό και το κρασί είναι «η επιτομή της ευχαρίστησης».

Αυτό το συναίσθημα ενέπνευσε την τελευταία τους επιχείρηση, το καλαίσθητο Folderol, που ουσιαστικά είναι ένα σαλόνι-μπαρ 430 τετραγωνικών ποδιών στο εκατοστό δέκατο διαμέρισμα του Παρισιού. Το Folderol, λοιπόν, ειδικεύεται και στις δύο αυτές νοστιμιές. Τι πιο comforting  από ένα scoop λαχταριστού παγωτού ή από ένα ποτήρι καλό κρασί;

Ένα μόνο: ο συνδυασμός τους!

Ενώ το ζευγάρι  των επιχειρηματιών συνειδητοποίησε ότι θα άνοιγε μια επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται,ο χρόνος λειτούργησε υπέρ τους:

Αγόρασαν το ακίνητο – το οποίο διαθέτει τώρα έναν κεντρικό πάγκο σε σχήμα πέταλου, εκτεθειμένους πέτρινους τοίχους και καρό κεραμικά δάπεδα – τον Ιούλιο του 2019, αλλά χρειάστηκε δουλειά, οπότε στο μεταξύ άρχισαν να συλλέγουν φυσικά κρασιά από μικρούς παραγωγούς, αλλά και να τελειοποιούν τη συνταγή παγωτού τους.

Δεδομένου ότι το μηχάνημά τους παράγει μόνο πέντε λίτρα επιδόρπιο κάθε φορά, μπόρεσαν να «παίξουν», δημιουργώντας εποχιακές λιχουδιές όπως κρέμα κλημεντίνης και  μπισκότο σουσαμιού.

Οι 15 ή και περισσότερες γεύσεις τους μπορούν να σας δροσίσουν ξαπλωμένες αναπαυτικά πάνω σε ένα σπιτικό κώνο βάφλας ή να μεταφερθούν μέσω delivery σε φίνα συσκευασία σφραγισμένη με το λογότυπο Pacman.

Όταν τα μέτρα αμβλυνθούν κι άλλο, οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να μετατρέψουν το χώρο σε μπαρ με πλήρεις υπηρεσίες, όπου οι Παριζιάνοι μπορούν να κοινωνικοποιούνται ενώ πίνουν κρασί και τρώνε παγωτάρες.

Folderol

10 Rue du Grand Prieuré, 75011 Παρίσι

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024