Για τους Robert Compagnon και Jessica Yang-Compagnon, το ιδιοσυγκρασιακό ζευγάρι πίσω από το εστιατόριο Le Rigmarole, βραβευμένο με αστέρι Michelin, το παγωτό και το κρασί είναι «η επιτομή της ευχαρίστησης».

Αυτό το συναίσθημα ενέπνευσε την τελευταία τους επιχείρηση, το καλαίσθητο Folderol, που ουσιαστικά είναι ένα σαλόνι-μπαρ 430 τετραγωνικών ποδιών στο εκατοστό δέκατο διαμέρισμα του Παρισιού. Το Folderol, λοιπόν, ειδικεύεται και στις δύο αυτές νοστιμιές. Τι πιο comforting  από ένα scoop λαχταριστού παγωτού ή από ένα ποτήρι καλό κρασί;

Ένα μόνο: ο συνδυασμός τους!

Ενώ το ζευγάρι  των επιχειρηματιών συνειδητοποίησε ότι θα άνοιγε μια επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται,ο χρόνος λειτούργησε υπέρ τους:

Αγόρασαν το ακίνητο – το οποίο διαθέτει τώρα έναν κεντρικό πάγκο σε σχήμα πέταλου, εκτεθειμένους πέτρινους τοίχους και καρό κεραμικά δάπεδα – τον Ιούλιο του 2019, αλλά χρειάστηκε δουλειά, οπότε στο μεταξύ άρχισαν να συλλέγουν φυσικά κρασιά από μικρούς παραγωγούς, αλλά και να τελειοποιούν τη συνταγή παγωτού τους.

Δεδομένου ότι το μηχάνημά τους παράγει μόνο πέντε λίτρα επιδόρπιο κάθε φορά, μπόρεσαν να «παίξουν», δημιουργώντας εποχιακές λιχουδιές όπως κρέμα κλημεντίνης και  μπισκότο σουσαμιού.

Οι 15 ή και περισσότερες γεύσεις τους μπορούν να σας δροσίσουν ξαπλωμένες αναπαυτικά πάνω σε ένα σπιτικό κώνο βάφλας ή να μεταφερθούν μέσω delivery σε φίνα συσκευασία σφραγισμένη με το λογότυπο Pacman.

Όταν τα μέτρα αμβλυνθούν κι άλλο, οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να μετατρέψουν το χώρο σε μπαρ με πλήρεις υπηρεσίες, όπου οι Παριζιάνοι μπορούν να κοινωνικοποιούνται ενώ πίνουν κρασί και τρώνε παγωτάρες.

Folderol

10 Rue du Grand Prieuré, 75011 Παρίσι

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο