
“Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ” τώρα και σε βιβλίο
Η πολυαγαπημένη fb σελίδα...στα βιβλιοπωλεία και σε δύο εκδοχές
Τον Αύγουστο του 2019, εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες όμως με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο.
Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 300 χιλιάδες άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ!
Από τότε, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες αντίστοιχες κοινότητες που υιοθέτησαν το επικοινωνιακό φορμάτ της Γεωγραφίας, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς χρησιμοποιούν πλέον υλικό από τη σελίδα για τα παιδιά τους!
Η κοινότητα αυτή δημιουργήθηκε από ένα άτομο που λατρεύει τη γνώση, αλλά σιχαίνεται τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που σκοτώνει τη φιλοπεριέργεια αντί να την ενισχύει κι έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Γιατί αν δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτα για τον κόσμο, πώς γίνεται να τον αγαπήσεις και ν’ αρχίσεις να νοιάζεσαι;
- Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο των θρησκευτικών ηγετών των Καθολικών στον Πανάγιο Τάφο
- Η πρόταση της Μπαρτσελόνα στον Λεβαντόφσκι – Πρότεινε μείωση 50% στις αποδοχές του
- Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια με 114 προσαγωγές
- Αγρίνιο: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για την επίθεση με μαχαίρι εις βάρος 16χρονου
- Ινσουλίνη σε χάπι ίσως καταργήσει σύντομα τις ενέσεις για εκατομμύρια διαβητικούς
- Η Μαρινέλλα με την κόρη της στο Final 4 της Γάνδης με τον Άρη: Όσα δήλωνε στον Κώστα Χαρδαβέλλα (vid)
