Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποδοσφαιρικη Ψωροκώσταινα - #Je suis Ergotelis#

Ποδοσφαιρικη Ψωροκώσταινα – #Je suis Ergotelis#

Κάποιοι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται, αφού δεν παραιτούνται.

Τι και αν η εθνική ομάδα κατέκτησε το Euro το 2004. Τι και αν ο Ολυμπιακός εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Τι και αν οι FIFA- UEFA εδώ και μια πενταετία είχαν υπό την εποπτεία τους την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Τι και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εικόνες σαν τις προχθεσινές στον αγώνα Ιωνικός-Εργοτέλης στη Νίκαια, όπου κρίθηκε η άνοδος στα «σαλόνια» της Σουπερλιγκ, δεν είναι απλά εικόνες ντροπής. Δεν είναι απλά εικόνες βγαλμένες από άλλη δεκαετία.

Είναι εικόνες που κάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, την απόλυτη ψωροκώσταινα της Ευρώπης.
Και φυσικά δεν είναι μόνο η σύγκριση με τα αντίστοιχα play off της Championship στην Αγγλία που μας κάνει να νιώθουμε ποδοσφαιρικά «τριτοκοσμικοί». Αλλά η πλήρης παράδοση του ποδοσφαιρου στο παρακράτος και τη διαφθορά. Όπως ακριβώς έγινε χθες στη Νίκαια. Για ακόμη μια φορά.

Στην Νίκαια, όπου διαιτητές απειλούνταν και τραμπουκίζονταν στο ημίχρονο ώστε να πειστούν για τις «σφαγές» που ακολούθησαν και ταυτόχρονα επέτρεπαν σε κάθε φάση να μετατρέπεται ο αγωνιστικός χώρος σε ρωμαϊκή αρένα.

Στην Νίκαια, όπου επίορκοι αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Πειραιά, Παναγιώτη Τζεφεράκου (στενού συνεργάτη – και κουμπάρου κατά κάποιους – του κ. Τσιριγώτη ιδιοκτήτη του Ιωνικού), σε αγαστή συνεργασία με μπράβους απειλούσαν και εκφοβίζαν τους παράγοντες του Εργοτέλη, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες των εκπροσώπων της κρητικής ομάδας, παρά τις εκκλήσεις τους για να τους προστατέψουν.

Μάλιστα οι ίδιοι αστυνομικοί παραβιάζοντας και τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα αρπάξαν το κινητό τηλέφωνο των ανθρώπων του Εργοτέλη, αφού τους καθυβρίσαν, για να βεβαιωθούν ότι είχε διαγραφεί το βίντεο που κατέγραφε τις παράνομες πράξεις τους. Οι ίδιοι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν στις δυνάμεις του Τμήματος Αθλητικής Βίας να προσεγγίσουν τον χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών και των ομάδων, ώστε ανενόχλητοι οι μπράβοι να ολοκληρώσουν στη φισούνα και τα αποδυτήρια ότι οι ιδιοκτήτες του Ιωνικού κκ Τσιριγώτιδες ξεκίνησαν εντός του γηπέδου (όπως φαίνεται από το βίντεο της δημόσιας τηλεόρασης) προκειμένου ο Ιωνικός να σκαρφαλώσει στην Super League. Και όλα αυτά με την εγκληματική «συνενοχή» του ηρακλειώτικης καταγωγής, Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Καραμαλάκη καθώς ο εν λόγω αστυνομικός διευθυντής, Τζεφεράκος βρίσκεται να έχει υπηρεσία κάθε σαββατοκύριακο που αγωνίζονταν η ομάδα του κ. Τσιριγώτη.

Ο διαιτητής Φωτιάς

Στην Νίκαια, όπου δεν υπάρχει πανδημία και δεκάδες μπράβοι και ποινικοί με παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη μπορούν να «παρακολουθούν» ανενόχλητοι ποδοσφαιρικούς αγώνες και ενίοτε να παρεμβαίνουν για να συνετίζουν «τους αντιφρονούντες».

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν καταγράφεται στην Έκθεση της Αστυνομίας (και άλλο αδίκημα ..της ψεύδους βεβαιώσεως), αφού την συνέταξαν οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν σε όλες τις παραπάνω έκνομες συμπεριφορές.

Σε μια χρόνια που όπου έχει αγωνιστεί ο Ιωνικος, υπάρχουν πάντα διαιτητικά και στοιχηματικά σκάνδαλα, μπράβοι, τραμπουκισμοί, επεισόδια και ακόμη και εν μέσω πανδημίας όλοι αυτοί κυκλοφορούν ανενόχλητοι παντού. Όλες αυτές οι συμπεριφορές παντελώς ατιμώρητες! Λες και κάποιοι έχουν αμνηστία!

Μετά από όλα αυτά τα αίσχη άραγε θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι πχ ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Ατρομητος με αυτόν τον Ιωνικό; Να διαπραγματευθούν μαζί «σαν συνέταιροι» στην Λίγκα για να βρίσκονται υπό τη ίδια τηλεοπτική στέγη; Προσφέρουν το ίδιο ποδοσφαιρικό προϊόν όλοι οι παραπάνω με αυτόν τον Ιωνικό;; Ή θα έχουν όλοι τις ίδιες αξιώσεις να λαμβάνουν από το κράτος για το στοίχημα;

Και πραγματικά βλέπεις αυτές τις εικόνες από τη Νίκαια στη δημόσια τηλεόραση και απορείς..πόσο πιο πολύ θα υποβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει κι άλλος πάτος;

Κι όμως υπάρχει, αν ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Οικονόμου αποδέχονται την εικόνα των αστυνομικών που σε δημόσια θέα παραβιάζουν το καθήκον τους και συνεργάζονται με μπράβους για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη παραπέμψει προς αποπομπή όλους τους αστυνομικούς που ήταν χθες στο γήπεδο της Νίκαιας.

Και όμως υπάρχει, όταν ο κ. Αυγενάκης βλέπει άπραγος εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου να διαφεντεύονται από στοιχηματζίδες και μπράβους που έχουν αμνηστία και αποκτούν ομάδες χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο.

Και όμως υπάρχει, όταν ο κ. Αυγενάκης βλέπει σε τόσους αγώνες να διασαλεύεται η δημόσια τάξη και ασφάλεια από συγκεκριμένους ποινικούς τραμπούκους και σφυρίζει αδιάφορα, ενώ θα έπρεπε να έχει διακόψει αμέσως τα πρωταθλήματα (όπως είχαν κάνει οι προκάτοχοι του Κοντονής και Βασιλειαδης). Και μάλιστα όταν αυτό γίνεται στην Κρήτη ή αφορά ομάδες της ίδιας της εκλογικής του περιφέρειας!Πως θα κατέβει ξανά στο Ηράκλειο; Τι θα τους πει;

Κάποιοι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται, αφού δεν παραιτούνται.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αγγίζουν όμως ένα ευρύ φάσμα των λειτουργιών του κράτους και πρέπει να προβληματίσουν έντονα ακόμα και τον Πρωθυπουργό, που σίγουρα δεν μπορεί να αποδέχεται ούτε τον ρόλο της χώρας μας ως ψωροκώσταινας σε κανέναν τομέα ούτε την επικράτηση του παρακράτους.

#Je suis Ergotelis#

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024