
Άλμα κερδών για την AstraΖeneca: Στα 275 εκατ. δολάρια οι πωλήσεις του εμβολίου
Η AstraZeneca δεν δίνει στοιχεία για το εμβόλιό της παρά μόνο για το πρώτο τρίμηνο, χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για τον συνολικό κύκλο εργασιών από την κυκλοφορία του.
Η βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 ανήλθαν σε 275 εκατ. δολάρια.
Από τα φθηνότερα στην αγορά
Η εταιρία, που για πρώτη φορά ανακοίνωσε στοιχεία για τις πωλήσεις εμβολίου της, κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,56 δισεκ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Οι πωλήσεις του εμβολίου αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του κύκλου εργασιών της, που αυξήθηκε κατά 15% στα 7,3 δισεκ. δολάρια.
Η AstraZeneca δεν δίνει στοιχεία για το εμβόλιό της παρά μόνο για το πρώτο τρίμηνο, χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για τον συνολικό κύκλο εργασιών από την κυκλοφορία του.
Το εμβόλιό της είναι από τα φθηνότερα στην αγορά και ο όμιλος έχει διαβεβαιώσει ότι θα το διαθέσει σε τιμή κόστους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καμία σχέση ο ορισμός του Ευαγγέλου με τα ντέρμπι της Super League
- Τέμπη: Αντιδράσεις μετά από οριστική παύση δίωξης κατηγορουμένου λόγω θανάτου
- Ένας αιώνας σε κίνηση: Η Shell στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά του Βασίλη Κεκάτου
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών συλληφθέντων – Αφέθηκαν ελεύθεροι
- Μαρτίνεθ για Αταμάν: «Ακόμη κι αν έχει καλύτερο βιογραφικό, αυτό δεν αρκεί για να μας κερδίσουν»
- Βλάχος για Σκέρτσο και «αρχοντόπουλα»: Όταν κάνεις πολιτική από το γραφείο κινδυνεύεις να κάνεις λάθη






