Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Ζαχείλας:

Γιώργος Ζαχείλας: «Το Πάσχα είναι ένας από τους λόγους που έγινα μάγειρας»

Αγαπημένοι σεφ εμπιστεύονται στο in.gr τις πρώτες πασχαλινές τους αναμνήσεις και το Πάσχα από την θέση του μάγειρα

Ο Γιώργος Ζαχείλας είναι 31 ετών και κατάγεται από τον Βόλο. Σπούδασε πληροφορική και στα τελειώματα του πτυχίου του, δουλεύοντας σαν σερβιτόρος για το χαρτζιλίκι, συνειδητοποίησε ότι τα εστιατόρια, και ειδικά οι κουζίνες, του αρέσουν τόσο ώστε να τις υπηρετεί για την υπόλοιπη ζωή του!

Έτσι, μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και τελείωσε σχολή μαγειρικής. Ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του υπήρξε το Νικόπολις Θεσσαλονίκης και η κουζίνα του, το Dome.

Μετά από κάποια χρόνια, η Αθήνα ήρθε στη ζωή του, γνωρίζοντας το έτερο μαγειρικό του ήμισυ, εγκάρδιο φίο μου και συνοδοιπόρο του, τον Στράτο Βλασσόπουλο. Μαζί του, και με με την υπόλοιπη ομάδα, Κώστα, Νεκταριο, Σπύρο, Μαρία, δημιούργησαν την κουζίνα του Lost Athens στο Παγκράτι, πριν από ένα χρόνο, και την καμαρώνουν μέχρι σήμερα, με αρκετά μελλοντικά σχέδια και ευφάνταστες ιδέες.

«Προσωπικά, το Πάσχα είναι ένας από τους λόγους που ίσως έγινα μάγειρας. Αποτελεί έναν από τους ανεξήγητους λόγους που δεν έχω απαντήσει ακόμα και σήμερα», λέει ο Γιώργος Ζαχείλας στο in.gr.

Ο Βολιώτης σεφ Γιώργος Ζαχείλας

Και συνεχίζει:

«Γιατί άραγε με κέντρισε αυτό το μυστήριο της μαγειρικής; Γιατί ένα μικρό παιδί δημοτικού, αντί να είναι αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες, στις πλατείες με τους φίλους του και να παίζει, να βρίσκεται στη κουζίνα της μαμάς ή της γιαγιάς και να μαγειρεύει Μ.Σάββατο πρωί την μαγειρίτσα που θα καταναλώσει η οικογένεια μετά την ανάσταση;Ή αντίστοιχα με τον πατέρα ή τον παππού που θα ετοιμάζουν με μεράκι το δέσιμο του αρνιού και την προετοιμασία για το κοκορέτσι της Κυριακής!

Το Πάσχα λοιπόν, είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση!

Είναι εκείνη η μαγική εβδομάδα του χρόνου που για κάποιον ίσως…θεϊκό…λόγο όλα μέσα σου ηρεμούν και η οικογένεια επανενωνεται, από οποίο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται! Άλλες γιορτές ίσως τις περάσεις με φίλους ή σε άλλα μέρη, αλλά το Πάσχα «μαζεύεσαι» στην οικογένεια σου!

Είμαι ένα παιδί που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία, και για εμένα το Πάσχα, από μικρό παιδί σήμαινε Βόλος και αρκετές φορές Πήλιο. Οι μέρες του Πάσχα πάντα περιελάμβαναν τρία βασικά συστατικά:Όλο το σόι και τους συγγενείς, πολύ φαγητό και πολύ χορό!

Σίγουρα μπορώ να θυμηθώ ότι πάντα στο τέλος του μεγάλου φαγοποτιολυ η μητέρα μου ή θεία μου θα έβαζαν τα παραδοσιακά στο ραδιόφωνο και θα έσερναν τον χορό, προκαλώντας σε εμάς τους μικρότερους το γέλιο!

Κοκορέτσι, αρνί, ποδήλατο και ατελείωτη ξεγνοιασιά

Περνώντας στην φάση της ενηλικίωσης και καταλήγοντας στο επάγγελμα του μάγειρα, το Πάσχα άλλαξε για μένα, αντικρίζοντας τα αρνητικά του επαγγέλματος, δουλεύοντας τις ημέρες που ο περισσότερος κόσμος ξεκουράζεται.

Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ, απαιτητικά degustation menu την παραμονή με πολλά στάδια, και δουλειά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ολιγόωρη ξεκούραση, και ξανά στην κουζίνα για να βγάλεις τον μεγάλο μπουφέ της επόμενης μέρας.

Πλέον ,ως μάγειρας, μια χρονιά θα περάσεις το Πάσχα σου στην Θεσσαλονίκη, μια στην Μύκονο, μια στην Αθήνα, «κλεισμένος» σε κάποια κουζίνα, ή αντιμέτωπος με την περιπέτεια των τελευταίων δύο ετών, που περιλαμβάνουν τη απομόνωση ελέω κορονωϊού, αναμένοντας κάποια στιγμή να ξαναβιώσεις την ανάμνηση των παιδικών σου χρόνων ή προσπαθώντας να ξεκλέψεις έστω και μια δυο μέρες να πας να δεις τους δικούς σου ανθρώπους!

Ποτέ όμως οι μέρες του Πάσχα δεν έχασαν μέσα μου την αίγλη τους.»

Γιώργο Ζαχείλα, τι θα φας φέτος το Πάσχα; 

«Θα μαγειρέψω την μαγειρίτσα που λατρεύω και οπωσδήποτε ένα κοκορέτσι! Τα υπόλοιπα τα τρώμε λίγο πολύ στα εστιατόρια μας! Το παν είναι η καλή παρέα..»

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024