Ο λόγος για έναν διαγωνισμό γαστρονομικής φωτογραφίας, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά. Για πρώτη φορά, διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2019 πριν ξεσπάσει η κρίση του κοροναϊού.

Στηρίχθηκε αμέσως από ανθρώπους του χώρου της φωτογραφίας όπως ο Ανδρέας Σμαραγδής, αλλά και της γαστρονομίας από την Λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδος, μέσω του επίτιμου προέδρου της Τάσου Τόλη. Υποστήριξε, επιπλέον, η Ακαδημία Γαστρονομίας.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του δυναμικού φορέα «Το σεντούκι της Γιαγιάς». Το σεντούκι είναι δημιουργία της Αναστασίας Καδρέβη και, εν συνεχεία, μιας ομάδας γυναικών με πολλές ανησυχίες και στόχο την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

Μία Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις

Μπορεί μία φωτογραφία να έχει…γεύση; Η απάντηση είναι ναι! Μπορεί, και όχι μόνο μία, αλλά Χίλιες Γεύσεις! Μπορεί να ξυπνήσει μνήμες και να δώσει φως και χρώμα σε αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές μέρες που διανύουμε.

Το έργο αυτό ανέλαβαν 109 διαγωνιζόμενοι με 391 φωτογραφίες, και τα κατάφεραν μια χαρά.

Το έργο της κριτικής επιτροπής εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο. Έπρεπε να επιλέξει από τις 43 φωτογραφίες που προκρίθηκαν τις πέντε κορυφαίες που διεκδικούν τα βραβεία και άλλες πέντε που οι δημιουργοί τους θα παρακολουθήσουν το τριήμερο workshop «Φωτισμός & Γαστρονομία» με τον διακεκριμένο Δάσκαλο της Φωτογραφίας, Ανδρέα Σμαραγδή.

Προσωπικότητες καταξιωμένες στο χώρο της φωτογραφίας, της γαστρονομίας, των εικαστικών και του food styling απαρτίζουν την κριτική επιτροπή που επέλεξε τους πέντε κορυφαίους διαγωνιζόμενους.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Ανδρέας Σμαραγδής, καταξιωμένος διεθνώς μετρ της φωτογραφίας, η εικαστικός Άντα Πετρανάκη, ο Σαράντος Παπαδόπουλος (Executive Chef, καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ), και η Αντωνία Κατή (Food Photographer- Food Stylist).

Ως Επίτιμος Κριτής, ο Τάσος Τόλης Executive Chef, Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Head of Gastronomy στην Ακαδημία Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τίμησε την διοργάνωση με την παρουσία του.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στα τέλη του Μάρτη.

Οι νικητές, λοιπόν, είναι:

1° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς Τίτλο 10”, φωτογράφος Μιράντα Παπαδοπούλου

2° Βραβείο: Φωτογραφία “Il fiore”, φωτογράφος Τάσος Πρασσάς

3° Βραβείο: Φωτογραφία “Χωρίς τίτλο 58”, φωτογράφος Γιάννης Τζιμπρές

4° Βραβείο: Φωτογραφία “Τηνιακός Μπαξές”, φωτογράφος Χρύσα Παρασκευά

5° Βραβείο: Φωτογραφία “Λευκή Αρμονία”, φωτογράφος Μαρίνα Λυπηρίδου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο