Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Έλληνας που δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα ε στοιχεία για τον κοροναϊό

O Έλληνας που δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα ε στοιχεία για τον κοροναϊό

Η βασική διαφορά της ιστοσελίδας αυτή σε σχέση με άλλες είναι ότι παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για τον κοροναϊό και τον εμβολιασμό ανά περιφέρεια κάθε χώρας.

Δημιουργικά αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας ένας Έλληνας φοιτητής στο Εδιμβούργο, ο οποίος δημιούργησε μια ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει τα τελευταία στατικά στοιχεία του κοροναϊού και του εμβολιασμού όχι μόνο ανά χώρα, αλλά και ανά νομό και περιοχή.

Αν και υπάρχουν αρκετές παρόμοιες ιστοσελίδες, ο νεαρός Γιώργος Καραμπάσης ήθελε η δική του να παρέχει πιο εξειδικευμένες πληροφορίες ανά περιφέρεια κάθε χώρας. Όπως είπε σε συνέντευξή του στον «Παλμό της Γλυφάδας», όντας φοιτητής στο Εδιμβούργο, στην αρχή της πανδημίας ήξερε ότι υπήρχαν κρούσματα κοροναϊού στη Σκωτία γενικότερα αλλά δεν γνώριζε πόσα ακριβώς βρίσκονταν στην πόλη του.

Έτσι, ξόδεψε αρκετό χρόνο για την υλοποίησή της: έστησε τον κώδικα, νοίκιασε ένα server, ανάρτησε τα δεδομένα για κάθε χώρα και ανέλαβε τη συντήρηση του site. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία αρχικά, καθώς και ο ίδιος μάθαινε την όλη διαδικασία κατά το «χτίσιμο» της ιστοσελίδας.

Και το όνομα αυτού: ncovtrack.com

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Όταν ανοίγει κάποιος το site, βλέπει άµεσα τα δεδοµένα ανά χώρα µαζί µε τους θανάτους, αναρρώσεις, τεστ, εµβόλια κτλ. Πατώντας στο µπλε βελάκι στον πίνακα, ο χρήστης µπορεί να δει στατιστικά ανά νοµό ή περιοχή της χώρας αυτής.

Η ανα νομό κατανομή των κρουσμάτων κοροναϊού περιλαμβάνει τόσο την Ελλάδα όσο και τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις πολιτείες της Αμερικής. Όλα τα στοιχεία έρχονται από επίσηµες ιστοσελίδες από την κυβέρνηση της κάθε χώρας.

Αν και στην αρχή η σελίδα του έκανε… χαμηλές πτήσεις, τον τελευταίο μήνα έχει λάβει χιλιάδες προβολές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλον τον κόσμο καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για εξειδικευμένα δεδομένα για τον κοροναϊό αυξάνεται. Ειδικά η προσθήκη της κατανομής των εμβολιασμών ανά χώρα έχει προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Μάλιστα, ο Γιώργος μίλησε και σε κανάλι του Τέξας για την ιστοσελίδα του.

Έως τώρα έχει λάβει αρκετά θετικά μηνύματα και σχόλια για την ιστοσέλιδα, για το πόσο εύκολο είναι κάποιος να βρει τα πιο πρόσφατα δεδομένα του κοροναϊού αλλά και εμβολιών ανα νομό. Τα θετικά σχόλια δεν τα έλαβα μόνο από Έλληνες επισκέπτες, αλλά και από κατοίκους των ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο κτλ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024