
Πειραματάνθρωποι!
Οι εθελοντές θα εισπνεύσουν μικρές δόσεις του ιού και θα περάσουν 14 ημέρες στο νοσοκομείο υποβαλλόμενοι σε πλήθος εξετάσεων
Η διευρυμένη ομάδα επιστημόνων η οποία θα πραγματοποιήσει την ιδιότυπη κλινική δοκιμή ελπίζει τα ευρήματά της να οδηγήσουν σε θεραπείες και ίσως σε νέα εμβόλια ενάντια στον SARS-CoV-2. Ειδικά για τα εμβόλια, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πιθανότατα τα υπάρχοντα εμβόλια θα χρειαστούν τροποποιήσεις ώστε να είναι αποτελεσματικά ενάντια σε μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Ενώ είναι εύκολο και σύντομο να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις, τα νέα αυτά εμβόλια θα χρειαστεί να δοκιμαστούν. Θα είναι πολύ ταχύτερες οι κλινικές δοκιμές αν μπορεί κανείς να εκθέσει στον ιό τους συμμετέχοντες μετά τον εμβολιασμό και η βρετανική μελέτη θα καθορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές θα πρέπει να γίνονται.
Ας ελπίσουμε ότι ο ηρωισμός των 300 εθελοντών, οι οποίοι θα μελετώνται για ένα έτος και θα λάβουν χρηματική αποζημίωση 4.500 λιρών, θα αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς.
Έντυπη έκδοση Το Βήμα
- «Η Kάρολιν-Μπέσετ Κένεντι και η Νταϊάνα έζησαν παράλληλες ζωές» – Λάμψη, έρωτας, τραγωδία
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται τη Δευτέρα του Πάσχα
- Μεταγραφικός «πόλεμος» Ίντερ – Μπαρτσελόνα για τον Μπαστόνι
- Ανακούφιση στην Ευρώπη για την ήττα Όρμπαν – Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πέτερ Μαγιάρ
- Με μποφόρ και βροχές η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Ουγγαρία: Πανηγυρισμοί στη Βουδαπέστη για την πτώση Όρμπαν








