Ταραντίλης προς Τουρκία : Αχρείαστη ενέργεια η Νavtex για το Τσεσμέ – Δεν διευκολύνει την καλυτέρευση των σχέσεων
Ο κ. Ταραντίλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η Αθήνα δεν θέτει σαν προϋπόθεση για τη συνέχιση των διερευνητικών την μη διεξαγωγή ερευνών από το Τσεσμέ
«Αχρείαστη ενέργεια», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου Τσεσμέ στο Αιγαίο.
Συμπλήρωσε δε, ότι η ενέργεια αυτή «δεν διευκολύνει την καλυτέρευση των σχέσεών μας». Πρόσθεσε επίσης ότι « η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες».
Απαντώντας πάντως σε ερώτηση, αν η Αθήνα θέτει ως προϋπόθεση να μην βγει το Τσεσμέ για έρευνες, για να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές ο κ. Ταραντίλης είπε «Όχι. Οι διερευνητικές επαφές είναι κάποιες άτυπες συνομιλίες» και επανέλαβε ότι αποτελεί «αχρείαστη ενέργεια που δε βοηθά το θετικό κλίμα».
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2024»
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442