Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν χρησιμοποιείς αυτό το emoji, τότε δεν είσαι πλέον cool

Αν χρησιμοποιείς αυτό το emoji, τότε δεν είσαι πλέον cool

Κακά μαντάτα για άτομα που χρησιμοποιούν συχνά το 😂 emoji: Δεν είναι πλέον cool!

Κακά μαντάτα για άτομα που χρησιμοποιούν συχνά το 😂: Δεν είναι πλέον cool!

Τέλος τα emoji και τα skinny jeans;

Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο γενιές χρηστών του Διαδικτύου συγκρούστηκαν σε βίντεο και σχόλια στο TikTok σχετικά με τα emoji της κουλτούρας των millennials που τώρα θεωρούνται ασυνήθιστα και μπανάλ από την Gen Z. Η λίστα περιλαμβάνει τα skinny jeans (Η ετυμηγορία της Gen Z ήταν: «βάλτε τους φωτιά») και ίσως το πιο οδυνηρό από όλα, τα δημοφιλή emoji που κλαίνε από τα γέλια που εκατοντάδες φορές την ημέρα χρησιμοποιούμε.

«Τι συμβαίνει με το γέλιο emoji [?]», ρώτησε ένας χρήστης σε ένα σχόλιο του TikTok. Ένας άλλος απάντησε: «είναι τόσο παλιακά αυτά». Σε ένα διαφορετικό βίντεο μιας γυναίκας που λέει ότι μείωσε τη χρήση τους, αφού τα παιδιά της την «έκραξαν» ένας έφηβος σχολίασε: «Ως 15 χρονών, λέω ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το emoji bc [γιατί] σίγουρα εμείς δεν θα το κάνουμε»

«Χρησιμοποιώ τα πάντα εκτός από το συγκεκριμένο emoji», δήλωσε ο 21χρονος Walid Mohammed στο CNN Business. «Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ λίγο καιρό επειδή είδα ηλικιωμένους να το χρησιμοποιούν, όπως η μαμά μου, τα μεγαλύτερα αδέλφια μου και γενικά μόνο οι μεγαλύτεροι».

Γεράσαμε και το emoji δεν αλλάξαμε;

Για πολλούς Gen Z-ers, το emoji  💀 έχει γίνει μια δημοφιλής αντικατάσταση του πρότερου (ξέρετε εκείνο που είναι για εμάς τους γέρους)

Είναι η οπτική εκδοχή της φράσης αργκό «Είμαι νεκρός» ή «πεθαίνω», που σημαίνει ότι κάτι είναι πολύ αστείο. Άλλες αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις: το 😭 emoji (επίσημα ονομάζεται «Loudly Crying Face»), ή απλώς γράφοντας «lol» (γέλια δυνατά) ή «lmao» (γέλιο κακαριστό και ίσως γνωρίζετε τα υπόλοιπα).

Ο δεκαεπτάχρονος Xavier Martin χαρακτήρισε το 😂 emoji «ήπιο» και είπε «δεν είναι πάρα πολλοί άνθρωποι στην ηλικία μου που το χρησιμοποιούν». Η Stacy Thiru, 21 ετών, προτιμά τα πραγματικά emoji που κλαίνε γιατί δείχνει πιο ακραίο συναίσθημα και αισθάνεται πιο δραματικό. Είπε ότι δεν μπορούσε καν να βρει τα «αρχαία» emoji στο πληκτρολόγιο του iPhone της.

Τελικά ποια γενιά «φταίει»;

Ο Gen Zers, γεννημένος μετά το 1996, μεγάλωσε σε μια εποχή που το Διαδίκτυο ήταν ήδη πανταχού παρόν και συχνά στην παλάμη των χεριών τους. Συγκριτικά, θυμούνται έναν χρόνο πριν από τη συνεχή εμβάπτιση στο Διαδίκτυο. Πολλοί εισήγαγαν στον κόσμο των emoji και της ορολογίας του Διαδικτύου όχι μέσω γραπτών μηνυμάτων ή κοινωνικών δικτύων, αλλά μέσω του AOL Instant Messenger. Οι Millennials γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, σύμφωνα με το Pew Research Center. Άρα μήπως δεν γεράσαμε;

Μήπως «φταίει» η νέα γενιά;

Οι παλαιότερες γενιές, όπως η δικιά μου, τείνουν να χρησιμοποιούν τα emoji κυριολεκτικά ενώ οι νεότεροι γίνονται πιο δημιουργικοί, δήλωσε ο Jeremy Burge, επικεφαλής της Emojipedia, ένας ιστότοπος λεξικού emoji. Η Emojipedia έγραψε πρόσφατα μια ανάρτηση  που έλεγε: «Είναι κοινή σοφία στο TikTok ότι το emoji με τα δάκρυα είναι για τους boomers.»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024