Ο παρουσιαστής του CNN, Άντερσον Κούπερ, μίλησε live με έναν πρώην υποστηρικτή της θεωρίας συνωμοσίας QAnon. Ο τελευταίος, μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι ο διάσημος παρουσιαστής ανήκε σε μια σέχτα ισχυρών σατανιστών που… έτρωγε παιδιά.

Το Σάββατο το βράδυ, το CNN πρόβαλε αφιέρωμα για το QAnon και την προέλευσή του.

Ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες των συνωμοσιολόγων που πρωτοστάτησαν και στην εισβολή στο Καπιτώλιο, ανήκει και εκείνη που θέλει πολιτικούς (κυρίως του κόμματος των Δημοκρατικών) και σταρ του Χόλιγουντ να ανήκουν σε δίκτυο παιδεραστίας και διακίνησης παιδιών, αλλά και να… ελέγχουν τον πλανήτη. Οι ίδιοι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σωτήρας τους, που πρόκειται να ξεσκεπάσει όλη την αλήθεια.

Στο ρεπορτάζ του CNN, λοιπόν, ο Κούπερ πήρε συνέντευξη από πρώην υποστηρικτή του QAnon, τον Τζιτάρτ Τζαντέγια. Και να μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά, είναι ότι η αλληλεπίδρασή τους ήταν αρκετά… αμήχανη.

Πράγμα απολύτως λογικό, αφού ο Τζαντέγια κυριολεκτικά του είπε: «Συγγνώμη που πίστευα ότι έτρωγες μωρά». Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο Κούπερ ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν απασχολήσει πολύ το QAnon. Από την πλευρά του, ο Κούπερ φάνηκε να σοκάρεται από την απολογία του καλεσμένου του.

Φυσικά, στη συνέχεια τόνισε ότι αυτές οι θεωρίες δεν είναι πραγματικές, αλλά του φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το ότι τόσοι άνθρωποι πιστεύουν αυτού του είδους τις ανοησίες.

Δείτε το βίντεο: