Τα σάντουιτς περιέχουν «μείγμα διαφόρων παρασκευασμάτων» και «οτιδήποτε άλλο εκτός από τόνο» λέει η μήνυση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μήνυση τα σάντουιτς και τα wrap με τόνο που πουλάει η εταιρία Subway δεν περιέχουν καθόλου τόνο.

Το σάντουιτς τόνου που πουλά η εταιρία διαφημίζοντάς το ως «φρεσκοψημένο ψωμί με νιφάδες τόνου αναμεμειγμένες με μαγιονέζα» δεν έχει καθόλου τόνο αναφέρει η μήνυση που κατατέθηκε πρόσφατα στην Καλιφόρνια. Εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν βάση και ότι όχι μόνο υπάρχει τόνος στα σάντουιτς, αλλά είναι και ελεύθερης αλιείας.

Η μήνυση αναφέρει ότι αυτό το βασικό συστατικό είναι «οτιδήποτε άλλο εκτός από τόνος». Με βάση αναλύσεις «πολλών δειγμάτων» από υποκαταστήματα της Subway στην Καλιφόρνια, που έγιναν σε ανεξάρτητο εργαστήριο, ο «τόνος» είναι «ένα μείγμα διάφορων παρασκευασμάτων που δεν είναι τόνος, αλλά αναμεμειγμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με τόνο», σύμφωνα με τη μήνυση.

«Διαπιστώσαμε ότι τα συστατικά δεν ήταν τόνος και δεν ήταν ψάρι», είπε στην Washington Post η Σαλίνι Ντόγκρα, μία από τους δικηγόρους των εναγόντων.

Οι πελάτες της Subway Κάρεν Ντάνοβα και Νιλίμα Αμίν μηνύουν την εταιρία για απάτη και εσκεμμένη παραπλανητική περιγραφή μεταξύ άλλων αναφέροντας πως «εξαπατήθηκαν προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα που στερούνταν εξ΄ ολοκλήρου των συστατικών που εύλογα πίστευαν ότι αγόραζαν».

«Τα σάντουιτς τόνου είναι από τα πιο δημοφιλή μας. Τα εστιατόριά μας παίρνουν καθαρό τόνο, τον αναμειγνύουν με μαγιονέζα και τον σερβίρουν σε φρέσκα σάντουιτς για τους πελάτες μας», δήλωσε η Κάτια Νολ, διευθύντρια ασφάλειας τροφίμων και ποιότητας στη Subway.

Τα τελευταία χρόνια η Subway έχει γίνει πολλές φορές στόχος μηνύσεων. Το 2017 η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι πωλούσε σάντουιτς τα οποία είχαν μικρότερο μήκος από το διαφημιζόμενο ενώ στην Ιρλανδία το Ανώτατο Δικαστήριο όρισε πως η εταιρία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη ψωμί εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ζάχαρης που έχουν οι μπαγκέτες της.

Samples from several California restaurants were analyzed and the findings were fishy.

Δημοσιεύτηκε από Yahoo News στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr