Ενώ το lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένει σε ισχύ, στρεφόμαστε στις προτάσεις των ειδικών, για προτάσεις ταινιών που μπορούν να μας συντροφέψουν στην περίοδο καραντίνας.

Την προσοχή μας αυτή τη φορά κερδίζει ο Κουέντιν Ταραντίνο και μια λίστα που ο διάσημος σκηνοθέτης δημιούργησε, μια συλλογή από τις καλύτερες -κατά την άποψη του- κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών.

Από εμβληματικές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, μέχρι τα θρυλικά spaghetti western και φτάνοντας στο σύγχρονο Χόλιγουντ, ο Ταραντίνο επιδεικνύει για ακόμα μια φορά την αγάπη του για την 7η Τέχνη, αυτή τη φορά όχι από την καρέκλα του σκηνοθέτη , αλλά από αυτή του θεατή.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ταραντίνο έχει μελετήσει τις σημαντικές στιγμές της κινηματογραφικής ιστορίας με μια αδιάκοπη δίψα για να σβήσει την καλλιτεχνική του επιθυμία.

Έτσι, όταν ζητήθηκε από τον σκηνοθέτη να επιλέξει 11 ταινίες που θεωρούσε ότι ήταν οι καλύτερες όλων των εποχών, φυσικά προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος.

Ακολουθώντας την «ταραντινική» λογική του, στη συγκεκριμένη λίστα συναντάμε ταινίες, που αποτελούν αναμενόμενες επιλογές για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, καθώς είναι ευδιάκριτη η επιρροή στο δικό του σκηνοθετικό έργο.

Ωστόσο δεν λείπουν και ταινίες-έκπληξη, που ίσως κανείς δεν θα περίμενε ότι θα κέρδιζαν μια θέση στην καρδιά του…

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις αγαπημένες ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο:

1. The Good, the Bad and the Ugly – Sergio Leone, 1966

2. Rio Bravo – Howard Hawks, 1959

3. Blow Out – Brian De Palma, 1981

4. Taxi Driver – Martin Scorsese, 1976

5. His Girl Friday – Howard Hawks, 1940

6. Five Fingers of Death – Jeong Chang-Hwa, 1972

7. Pandora’s Box – G. W. Pabst, 1929

8. Carrie – Brian De Palma, 1976

9. Unfaithfully Yours – Preston Sturges, 1948

10. Five Graves to Cairo – Billy Wilder, 1943

11. Jaws – Steven Spielberg, 1975