Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Crown: Kυβερνητική παρέμβαση στο Netflix για τη σειρά

The Crown: Kυβερνητική παρέμβαση στο Netflix για τη σειρά

Ο Oliver Dowden λέει ότι οι νεότεροι θεατές μπορεί να θεωρήσουν την δραματοποίηση ως γεγονότα

Mετά το παλάτι και η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την απεικόνιση των γεγονότων στη σειρά.

Ο υπουργός Πολιτισμού σκοπεύει να στείλει επιστολή στο Netflix και να ζητήσει να παίξει μια «προειδοποίηση» πριν την έναρξη κάθε επεισοδίου του The Crown, ώστε οι θεατές να γνωρίζουν ότι το ιστορικό δράμα είναι έργο μυθοπλασίας, είπε σε μια παρέμβαση που προκάλεσε κριτική.

Η παρέμβαση

Ο Oliver Dowden είπε ότι χωρίς την προειδοποίηση οι νεότεροι θεατές που δε βίωσαν τα γεγονότα, θα μπορούσαν να «μπερδέψουν τη φαντασία με την πραγματικότητα», μετά από παράπονα ότι η τέταρτη σεζόν του δράματος έχει καταχραστεί την «καλλιτεχνική άδεια».

Είπε στην Mail την Κυριακή: «Είναι ένα υπέροχο έργο μυθοπλασίας, έτσι όπως και με άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, το Netflix θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο στην αρχή, είναι ακριβώς αυτό… Χωρίς αυτό, φοβάμαι ότι μια γενιά θεατών που δεν έζησε αυτά τα γεγονότα, μπορεί να μπερδέψει τη φαντασία με την πραγματικότητα».

Προς το παρόν οι θεατές προειδοποιούνται ότι η σειρά περιέχει γυμνό, σεξ, βία. σκηνές με επιπτώσεις από την βουλιμία,  και αναφορές αυτοκτονίας και είναι κατάλληλο για θεατές ηλικίας 15 ετών και άνω.

Η κυβερνητική κίνηση χλευάστηκε από ιστορικούς συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Kate Williams, ο οποίος είπε ότι ακούγεται σαν προσπάθεια «απόσπασης της προσοχής».

Ο Alex von Tunzelmann, ένας ιστορικός που γράφει στη στήλη Reel History του Guardian, έγραψε: «Το Netflix ήδη λέει στους ανθρώπους ότι το The Crown είναι μυθοπλασία. Χρεώνεται ως δράμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ηθοποιοί. Ξέρω!».

Η κριτική του «The Crown»

Η τέταρτη σεζόν του ιστορικού δράματος, η οποία επικεντρώνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του ’80 με την άνοδο και την πτώση της Margaret Thatcher, τη σύγκρουση των Falklands και τον γάμο της Lady Diana Spencer με τον πρίγκιπα Κάρολο, έχει προκαλέσει μεγάλη κριτική.

Οι κατηγορίες για ανακρίβειες στην παραγωγή του Πίτερ Μόργκαν, συνεχίζουν από την εμφάνιση της βασίλισσας επανειλημμένως να διαφωνεί με τον Καρόλο.

Όμως, τα μεγαλύτερα σημεία της διαμάχης επικεντρώνονται στην απεικόνιση του γάμου του Καρόλου με την Νταϊάνα.

Απεικονίζεται να τηλεφωνεί στην ερωμένη του,  Camilla Parker Bowles, κάθε μέρα στα πρώτα χρόνια του γάμου και η Νταϊάνα παρεμβαίνει οργισμένη και αναγκάζει και τους δύο να αλλάξουν τα σχέδια ενός ταξιδιού τους στην Αυστραλία.

Ο Μόργκαν έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Κάρολο όπου του είπε ότι η συγγραφή σεναρίων είναι μια σκληρή δουλειά και ότι «το νόημα που αφήνεις να εξαχθεί, είναι το πιο σημαντικό».

«Είναι ένας από αυτούς τους χαρακτήρες για τους οποίους έχει κανείς τη συμπάθεια και την κριτική στο ίδιο επίπεδο …μια, ίσως, όχι ασυνήθιστη στάση απέναντι στη μοναρχία γενικά», δήλωσε ο Μόργκαν στους New York Times.

Αναπαράσταση γεγονότων

Η Sarah Horsley, της οποίας ο σύζυγος, Ταγματάρχης Hugh Lindsay, πέθανε σε χιονοστιβάδα ενώ ήταν σε ταξίδι σκι με τον πρίγκιπα, είπε ότι έγραψε στον Μόργκαν για να ζητήσει να μην δραματοποιηθεί ο θάνατος του συζύγου της.

Είπε ότι η «βασιλική οικογένεια πρέπει να χαμογελάσει και να αντέξει» την απεικόνιση της στο επεισόδιο με τη χιονοστιβάδα, αλλά γι ‘αυτήν ήταν «μια πολύ ιδιωτική τραγωδία».

Το «The Crown», έχει επαινεθεί για την παρουσίαση της βασιλικής οικογένειας, ως «πραγματικών ανθρώπων».

Άλλοι υποστηρίζουν,  ότι η απιστία και ο γάμος του Καρόλου και της Νταϊάνα είναι σωστά καταγεγραμμένα – συμπεριλαμβανομένων των συνεντεύξεων που έδωσαν και οι δύο.

Το Netflix, σύμφωνα με τον Guardian, αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μια πηγή είπε ότι έχει αναφερθεί ευρέως ότι το The Crown είναι ένα δράμα βασισμένο σε πραγματικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024