Αυτή η συνταγή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στους The New York Times μετά το θάνατο της Κάθριν Χέπμπορν το 2003 και έχει μια πολύ καταπληκτική ιστορία πίσω από αυτήν.
Ο συντάκτης της συνταγής έγινε φίλος με την ηθοποιό και μετά από ένα αλλόκοτο περιστατικό κατέληξε στην συνταγή.
Όταν η Κάθριν Χέπμπορν είχε ένα ατύχημα, ο κ. Henderson της έφερε τα brownies. Η καλή του κίνηση καλωσορίστηκε αμέσως από την ίδια με την κριτική ότι τα brownies του ήταν πολύ αλευρώδη, ο ίδιος αποφάσισε να την αλλάξει και κατέληξε στην παρακάτω.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.