Πώς η Ελλάδα οργανώνει αραβικό συμμαχικό τόξο – Μέτωπο έναντι της Τουρκίας
Μετά τα Εμιράτα, στην τελική ευθεία η κυβέρνηση για την υπογραφή συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία
Στην εξωστρέφεια και την ενεργητικότητα επιδιώκει να επενδύσει η Ελλάδα όσον αφορά τις διπλωματικές επαφές και την προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων με προοπτική εξέλιξής τους σε συνεργασίες στρατηγικής σημασίας με τις αραβικές χώρες.
Επόμενος στόχος, μετά και τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και τις σχέσεις με την Αίγυπτο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.
Τόσο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπογραφή και υλοποίηση της συμφωνίας αποστολής μιας ελληνικής πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών Patriot και αντίστοιχου ανθρώπινου δυναμικού στη Σαουδική Αραβία, με στόχο τη συμβολή τους στην προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας, με τα έξοδα, όπως είχε συμφωνηθεί, να καλύπτονται συνολικά από το Ριάντ.
- Μήνυμα Αραγτσί: Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Η’)
- Αρκάς: Η δυσοίωνη «καλημέρα» της Τρίτης
- Είναι το περπάτημα η λύση στα προβλήματά μας;
- Ακίνητα εκτός σχεδίου: Το 2027 η αναγνώριση δρόμων που θα δίνουν οικοδομησιμότητα
- ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας δρόμου μεταξύ Κέντρου και Αριστεράς




