Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερη η «Μαύρη Χήρα» μετά από 12 χρόνια φυλάκισης

Ελεύθερη η «Μαύρη Χήρα» μετά από 12 χρόνια φυλάκισης

Με όψη από γρανίτη και μαύρα ρούχα άκουσε την ετυμηγορία του Δικαστηρίου για την δολοφονία του συζύγου της η « Μαύρη Χήρα». Μια υπόθεση που συγκλόνισε για 20 χρόνια την κοινή γνώμη. Και τώρα είναι ελεύθερη

H αποκαλούμενη «Μαύρη Χήρα», Barbara Kogan, η οποία δολοφόνησε το σύζυγό της το 1990, βγήκε από την φυλακή μετά από 12 χρόνια κράτησης.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ από την αγριότητα της δολοφονίας του βαθύπλουτου επιχειρηματία, συζύγου της.

Η Kogan είχε πληρώσει 40.000 $ έναν επαγγελματία εκτελεστή για να δολοφονήσει τον σύζυγό της. Ο εκτελεστής πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη τον George Kogan την ώρα που μετέφερε τα ψώνια στο σπίτι της ερωμένης του στην 69η οδό του Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Η 28χρονη, τότε, ερωμένη του Kogan, Hawkins, έτρεξε προς τον αιμόφυρτο εραστή της ουρλιάζοντας ότι τον δολοφόνησε η συζυγός του.

Η «Μαύρη χήρα», αντί να πάει στο νοσοκομείο , όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο σύζυγός της, κάλεσε στο σπίτι της μια κομμώτρια και πλήρωσε 500 $ για να της φτιάξει τα μαλλιά.

Για δύο δεκαετίες οι εισαγγελείς και οι ντεντέκτιβς του Μανχάταν ερευνούσαν την υπόθεση και η Kogan  καταδικάστηκε το 2010.

Η Kogan, τότε  67 ετών – ονομάστηκε «Μαύρη Χήρα» τόσο για τη δηλητηριώδη ψυχή της όσο και για την τάση της να φορά μόνιμα  μαύρα ρούχα-, είχε προφυλακιστεί ήδη 2 χρόνια και ολοκλήρωσε την ποινή της -12ετή κάθειρξη- πριν λιγες μέρες.

Είχε περάσει τα περισσότερα από τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την δολοφονία του συζύγου της ως  μια ελεύθερη γυναίκα – ακόμη και όταν ο πρώην δικηγόρος του πρώτου  διαζυγίου της είχε καταδικαστεί γιατί μεσολάβησε για να βρει τον εκτελεστή – απολαμβάνοντας  4,3 εκατομμύρια  δολάρια από τα τέσσερα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε ο σύζυγος της, Τζορτζ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024