Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Χατζηπαράσχος: Ο μύθος της Κρήτης που αποθέωσε το Business Insider

Γιώργος Χατζηπαράσχος: Ο μύθος της Κρήτης που αποθέωσε το Business Insider

Ο Γιώργος Χατζηπαράσχος, ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο, αποθεώνεται από το Business Insider

O Γιώργος Χατζηπαράσχος, είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο,  κάτι που το Business Insider βρήκε ότι αξίζει να μάθει ο κόσμος στα πέρατα της γης.

Εδώ και δεκαετίες, ντόπιοι στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τουρίστες σχηματίζουν ουρές προκειμένου να αγοράσουν το διάσημο χειροποίητο φύλλο του και να δοκιμάσουν τα γλυκά του, όπως μπακλαβά και κανταΐφι.

Τώρα πια έχει έρθει η ώρα η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης.

Η συναρπαστική ιστορία του Γιώργου Χατζηπαράσχου

Το ταξίδι του Γιώργου Χατζηπαράσχου ξεκινά το 1958, όταν και έστησε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου φύλλου.

Από τότε μέχρι και σήμερα αμέτρητοι είναι εκείνοι που περιδιάβαινουν το κατώφλι της Εμμανουήλ Βερνάρδου 30 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, για να δουν με τα μάτια τους την ιεροτελεστία της παραγωγής.

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του Γιώργου Χατζηπαράσχου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του. Όπως λέει και ο ίδιος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτό που τον κρατάει ζωντανό.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αφιερώματος, η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει πως το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με… χορό, με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις.

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσκος είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα ο οποίος δημιουργεί χειροποίητο φύλλο. Με τη βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Κρήτης», αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider

Δείτε παρακάτω το βίντεο – αφιέρωμα του Business Insider:

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024