Αίγυπτος : Aνακαλύφθηκαν 100 άθικτες σαρκοφάγοι στην Νεκρόπολη της Σακκάρα
«Ούτε το 1% όσων βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή δεν είναι αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα» τόνισε προς τους δημοσιογράφους και διπλωμάτες ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι
Τη μεγαλύτερη αρχαιολογική της ανακάλυψη για το έτος 2020 παρουσίασε σήμερα η Αίγυπτος, φέρνοντας στο φως μία μοναδική συλλογή 100 άθικτων σαρκοφάγων της 26ης Δυναστείας, που ανακαλύφθηκαν στην Νεκρόπολη της Σακκάρα.
«Ούτε το 1% όσων βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή δεν είναι αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα» τόνισε προς τους δημοσιογράφους και διπλωμάτες ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αποτελέσματα ανασκαφών, με μία από τις σημαντικότερες να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, αυτή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και γνωστού αρχαιολόγου Ζάχι Ζαουάς.
Να σημειωθεί ότι η συλλογή των σαρκοφάγων ανακαλύφθηκε σφραγισμένη, σε βάθος 12 μέτρων. Οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται τουλάχιστον 2.500 χρόνια, γι’ αυτό και διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση και σε εξίσου καλή κατάσταση βρίσκονται τα χρώματά τους, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι.
Οι σαρκοφάγοι αναμένεται να εκτεθούν στο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πυραμίδων στη Γκίζα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου στην πλατεία Ταχρίρ και στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας