
Χρηματιστήριο : Κέρδη 1,02% κατέγραψε την Τετάρτη
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή διορθωτική υποχώρηση, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 658,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,02%.
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή διορθωτική υποχώρηση, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Aegean Airlines, της Motor Oil, της Εθνικής και της Viohalco, ενώ πιέστηκαν οι τίτλοι του ΟΤΕ, της ΕΧΑΕ, της Μυτιληναίος και της Πειραιώς.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 658,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,02%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 662,09 μονάδες (+1,58%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,90 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 37.263.420 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,96%.
Κέρδη για τις τράπεζες
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Aegean Airlines (+9,16%), της Motor Oil (+7,61%), της Εθνικής (+6,09%), της Viohalco (+5,53%), των ΕΛΠΕ (+4,37%) και της Alpha Bank (+3,76%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-4,26%), της ΕΧΑΕ (-2,07%), της Μυτιληναίος (-1,75%), της Πειραιώς (-1,71%), της Σαράντης (-1,53%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,53%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+6,45%), των Πρώτων Υλών (+5,05%) και των Τραπεζών (+3,31%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-4,19%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,29%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 8.898.920 και 7.592.141 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 14,077 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 7,059 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, 37 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Frigoglass +19,30% και Q&R +16,29%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντεάλ(κ) -9,74% και Βιοκαρπέτ -8,51%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών




