Προετοιμασία 5΄,  Μαγείρεμα 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)

200 γρ. χυλοπιτάκι

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο