Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικτοί θα παραμείνουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ανοικτοί θα παραμείνουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Τη δυνατότητα να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ελληνικής επικράτειας, μαζί με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για την περίσταση σε αρκετούς από αυτούς, θα έχουν κι εφέτος τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτες.

Τη δυνατότητα να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ελληνικής επικράτειας, μαζί με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρκετούς από αυτούς, θα έχουν κι εφέτος τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτες.

Οι πύλες 77 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτές το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ενώ 37 από αυτούς θα προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις αλλά και αστροπαρατήρηση.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου εκτός από μία εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου. Συνδυάζεται, μάλιστα, με την επέτειο συμπλήρωσης 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μέσω της αφίσας της ως θέμα της οποίας επιλέχθηκε ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Με μέτρα ασφαλείας

Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις και οι επισκέψεις του κοινού θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κοροναϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Να θυμίσουμε, επίσης πως τις εκδηλώσεις της περσινής αυγουστιάτικης πανσελήνου παρακολούθησαν περισσότερα από 60.000 άτομα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024