Με κοροναϊό μετά από 35 μέρες στη θάλασσα : Επτά ναυτικοί έχουν τρελάνει τους επιστήμονες
Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και πριν αποπλεύσει το σκάφος τους είχαν βρεθεί αρνητικοί στον ιό και είχαν τεθεί και σε καραντίνα.
Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους (κεντρική φωτογραφία από timesfamous.com).
Επτά κρούσματα
Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.
Ομως, πριν να ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό. Ολοι τους βρέθηκαν αρνητικοί.
«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός.
Ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε.
«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε»
Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, τον Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».
«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.
Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτήν τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια.
Την Κυριακή, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση


