Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός σχημάτισε... κυβέρνηση στη Βολιβία : Μολύνθηκαν η πρόεδρος, έξι υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί

Ο κοροναϊός σχημάτισε… κυβέρνηση στη Βολιβία : Μολύνθηκαν η πρόεδρος, έξι υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί

Η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βολιβία, η Κάρεν Λόνγκαρικ, είναι το τελευταίο κυβερνητικό... θύμα του κοροναϊού καθώς ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βολιβία, η Κάρεν Λόνγκαρικ (κεντρική φωτογραφία), ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Το έκτο μέλος της κυβέρνησης

Εγινε, έτσι, το έκτο μέλος της κυβέρνησης που έχει σχηματίσει η μεταβατική πρόεδρος, η πρώην γερουσιαστής της δεξιάς Τζανίνε Ανιες – έχει προσβληθεί και η ίδια – που μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2.

«Προς το παρόν, είμαι καλά και δεν έχω συμπτώματα. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη Βολιβία από την απομόνωση στο σπίτι μου», ανέφερε η Λόνγκαρικ μέσω Twitter.

Η μεταβατική πρόεδρος Ανιες και οι υπουργοί Προεδρίας, Υγείας, Μεταλλείων, Οικονομίας και Δικαιοσύνης έχουν επίσης προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Εχουν επίσης μολυνθεί αρκετοί υφυπουργοί. Μεταξύ των κοινοβουλευτικών που έχουν προσβληθεί είναι η πρόεδρος της Γερουσίας Εβα Κόπα του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Ο βουλευτής Χούλιο Χιμένες, ο οποίος ανήκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του MAS, υπέκυψε στην COVID-19.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που έχουν προσβληθεί δηλώνουν ότι είναι καλά και εργάζονται σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Ταχεία εξάπλωση της πανδημίας

Στη χώρα των Ανδεων συνεχίζεται η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού. Η Βολιβία κατέγραφε συνολικά 1.807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 48.187 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Κυριακή.

Το σύστημα υγείας της χώρας αντιμετωπίζει ολοένα μεγαλύτερη πίεση, όπως και τα κοιμητήρια.

Ορισμένες οικογένειες, κατά πληροφορίες του Τύπου, αναγκάζονται να περιμένουν για ημέρες προτού γίνει αποκομιδή των πτωμάτων των οικείων τους για την ταφή.

Ευρύτερα, στη Λατινική Αμερική ανάμεσα σε άλλους πολιτικούς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο ομόλογός του της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας Διοσδάδο Καμπέγιο καθώς και ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024