Αγία Σοφία : Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν για να γίνει τζαμί
Το διάταγμα, με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπέγραψε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20:53 ο τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό της Τουρκίας, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα της απόφασης για την Αγία Σοφία.
Ο δρόμος για την εν λόγω απόφαση είχε ανοίξει λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής, όταν το τουρκικό ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη.
Σημειώνεται ότι το ΣτΕ της Τουρκίας δίνει 30 ημέρες προθεσμία κατά τις οποίες πρέπει να ληφθούν οι διοικητικές αποφάσεις που θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Η τουρκική προεδρία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το επιθυμεί.
Πανηγυρισμοί από φανατικούς μουσουλμάνους
Την ίδια στιγμή επικρατεί πανικός έξω από την Αγία Σοφία, με εκατοντάδες φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί, με σκοπό να πανηγυρίσουν τη μετατροπή της σε τζαμί.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».