Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Σοφία : Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν για να γίνει τζαμί

Αγία Σοφία : Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν για να γίνει τζαμί

Το διάταγμα, με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπέγραψε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το διάταγμα, με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπέγραψε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φαίνεται λοιπόν πως ο τούρκος πρόεδρος δεν ήθελε να σπαταλήσει καθόλου χρόνο, υπογράφοντας αμέσως διάταγμα που επιτρέπει την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Μάλιστα, δημοσίευσε το διάταγμα και στο twitter και το συνόδευε με την εξής φράση: «Με τις θερμότερες ευχές μου».

 Διάγγελμα Ερντογάν στις 20:53

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20:53 ο τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό της Τουρκίας, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα της απόφασης για την Αγία Σοφία.

Είχε ανοίξει τον δρόμο το ΣτΕ

Ο δρόμος για την εν λόγω απόφαση είχε ανοίξει λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής, όταν το τουρκικό ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ της Τουρκίας δίνει 30 ημέρες προθεσμία κατά τις οποίες πρέπει να ληφθούν οι διοικητικές αποφάσεις που θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η τουρκική προεδρία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το επιθυμεί.

Πανηγυρισμοί από φανατικούς μουσουλμάνους

Την ίδια στιγμή επικρατεί πανικός έξω από την Αγία Σοφία, με εκατοντάδες φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί, με σκοπό να πανηγυρίσουν τη μετατροπή της σε τζαμί.

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανακοίνωσή της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι με την Έβερτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024