Ακόμη ένα χρυσό τρίποντο για τον Πανιώνιο στα πλέι άουτ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ξάνθη την οποία πλησίασε στον πόντο ενώ πλέον ισοβαθμεί με τον Παναιτωλικό που έχει ένα ματς λιγότερο. Μαξίμοβιτς και Τσιλούλης τα γκολ για τον Πανιώνιο, μείωσε στις καθυστερήσεις ο Φοσέ για την Ξάνθη που ξύπνησε πολύ αργά και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά.

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη νευρικότητα και από τις δύο πλευρές και τα λάθη ήταν αυτά που κυριάρχησαν. Πρώτη πολύ μεγάλη φάση στο ματς ήταν στο 26′ όταν ο Κόρμπος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπέντο έδιωξε εντυπωσιακά.

Ο Πανιώνιος άρχισε να πατά κάπως καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και στο 30′ έφτασε στο γκολ χάρη στο τραγικό λάθος του Λισγάρα. Ο αμυντικός της Ξάνθης δεν συνεννοήθηκε με τον Μπέντο που έκανε έξοδο κι έβγαλε ουσιαστικά ασίστ για τον Μαξίμοβιτς ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0. Στο 37′ ο Λυμπερκάκης σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν αυτή που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να γίνει απειλητική και στο 54′ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κασάδο.

Στο 66′ ήρθε και το 2-0 για τον Πανιώνιο όταν σε εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ντομίνγκες, ο Τσιλούλης με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-0 και φάνηκε να τελειώνει το ματς. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά ο Άρτσε έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0 αλλά αστόχησε από κοντά.

Κάπου εκεί η Ξάνθη ξύπνησε, άρχισε να πιέζει περισσότερο και στο 87′ άγγιξε το γκολ όταν ο Στάρτζεον σημάδεψε δοκάρι από κοντά. Τελικά το γκολ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι του Φοσέ κι ενώ προηγουμένως η Ξάνθη είχε διπλό δοκάρι. Στα λεπτά που απέμειναν, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν και το 2-2 αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει τη σπουδαία νίκη.

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (79’Ευαγγέλου), Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56’Άρτσε), Τσιλούλης (87’Δούμτσιος)

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Γκονσάλβες, Μπεξιβανίδης, Λισγάρας (55’Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τέρκι, Τζουρίσκοβιτς (46’Στάρτζεον), Μπαριέντος (62’Γκαργκαλατζίδης), Καμαρά (46’Μουλέν), Ντε Αμορίμ, Κάστρο (78’Φοσέ)