Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζουν το πολιτικό σύστημα οι αποκαλύψεις για το παρακράτος

Συγκλονίζουν το πολιτικό σύστημα οι αποκαλύψεις για το παρακράτος

Το ντόμινο των αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκλονίζουν αλλά και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, ενώ εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη διαγραφή Παππά ζητά η ΝΔ βάζοντας στο κάδρο τον Τσίπρα, τον Σαμαρά στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε ο Ν. Παππάς στο MEGA για τα «λεφτά» και το «μαγαζί»

Το ντόμινο των αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκλονίζουν αλλά και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, ενώ εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μαγαζάκι και τα πολλά λεφτά

Η πολιτική αντιπαράθεση που στήνεται πάνω στις δυσώδεις αυτές αποκαλύψεις αγγίζουν πια πρώην πρωθυπουργούς και κορυφαία στελέχη κομμάτων. Σε πρώτο πλάνο βέβαια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται ένας πρώην κορυφαίος υπουργός του. Ο Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στο MEGA παραδέχθηκε ότι είναι η φωνή του αυτή που ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τον «καυτό» διάλογο με τον Μιωνή.

Ωστόσο τα όσα ανέφερε, απλά επέστρεψαν το δημόσιο «διάλογο» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρότερη κατάσταση. Η ΝΔ βάζει στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως έχοντα την ευθύνη της δημιουργίας του παρακράτους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται εμπλέκοντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» και «πολλά λεφτά» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε.

Ακόμη ανέφερε ότι οι συναντήσεις με τον Μιωνή έγιναν με πρωτοβουλία και έπειτα από επίμονα αιτήματα του επιχειρηματία, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε πως η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του κράτους του Ισραήλ και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Λαγκάρντ και Novartis

Σε ό,τι αφορά το εάν ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα οι συναντήσεις αυτές, ο Νίκος Παππάς μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο Μιωνής που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λαγκάρντ ενώ συνέδεσε τα όσα εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα με τη κατάθεση του κ. Μιωνή στην προανακριτική για τη Novartis.

Στο στόχαστρο Μαρέβα και Σαμαράς

«Η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν έβλεπε να τα βγάλει προς τα έξω» είπε ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τον οποίο, αποδεικνύεται ότι «και στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. Ευρώ.

Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ»

«Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρηματιών. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς. Τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Η διαγραφή Παππά και η ευθύνη Τσίπρα

Στο μεταξύ η πολιτική κάλυψη που παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Παππά οδηγεί τη ΝΔ να ανεβάζει τους τόνους και να θέτει ευθέως θέμα για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο η ανακοίνωση-σχόλιο της ΝΔ για την παρουσία και τα όσα είπε στο MEGA ο Νίκος Παππάς όσο και οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα που ζήτησε τη διαγραφή Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκλίνουν στο εξής:

«Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να χαρακτηρίζει αντιπερισπασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα 20 εκ. ευρώ για την καμπάνια για τον κοροναϊό και προκαλεί την κυβέρνηση να διευρύνει το κατηγορητήριο για τη Novartis για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τον Νίκο Παππά.

Οι εκκρεμότητες

«Αντί η κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του κ. Παππά, μπορεί κάλλιστα να κάνει η ίδια, αυτό που προσπαθεί να της επιβάλλει ο κ. Σαμαράς. Να διευρύνει το κατηγορητήριο, να τον συμπεριλάβει σε αυτό και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμισθεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πνεύμα ο Νίκος Παππάς μετά τη συνέντευξή του στο MEGA επανήλθε μέσω twitter προκαλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει στην προανακριτική.

Η μπάλα στην εξέδρα

Πάντως ενδεικτικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας είναι το γεγονός πως ο ίδιος προσπαθεί να προσπεράσει τα όσα αποκαλύπτονται, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και χρεώνοντας «μαφιόζικες» και παρακρατικές πρακτικές στην κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα και να τη στρέψει μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Μάλιστα πριν από λίγο ανέβασε στο twitter βίντεο από τη σημερινή του περιοδεία στο Μεσολόγγι γράφοντας πως «η ΝΔ έχει επιλέξει να μην συζητά για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας γιατί δεν σκοπεύει να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις για τη στήριξη των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής».

Το αφεντικό και ο ενδιάμεσος

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και την άμεση διαβίβαση στη βουλή του φακέλου σχετικά με τις αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ .

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές κατά της ΝΔ και της κυβέρνησης που ζητούν την αποπομπή Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβερνητική παράταξη ότι απαλλάσσει τον Αλέξη Τσίπρα από οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη.

Μάλιστα η κα Γεννηματά αποκαλεί τον κ. Τσίπρα ως «αφεντικό» και τον κ. Παππά ως τον «ενδιάμεσο» κάνοντας λόγο για παραμάγαζα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αξιοποιήσει το βαθέως κράτος της Δεξιάς.

Δεν ξέρω αν ήταν σε γνώση του Τσίπρα

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν γνωρίζει αν υπήρχε και λειτουργούσε παρακράτος επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε αν αυτό ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ίδιος «ήταν υπουργός για λίγους μήνες».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024