Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουκέτες Βορίδη κατά Παππά και Καμμένου για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ρουκέτες Βορίδη κατά Παππά και Καμμένου για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σχολίασε τις αποκαλύψεις Μιωνή στην εκπομπή LIVE NEWS

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA για την υπόθεση που έχει ταράξει την ελληνική πολιτική σκηνική με το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και στο οποίο αποκαλύπτεται ο διάλογος που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση του κ. Παππά πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά» και η ενόχλησή του πως αυτό δεν γίνεται «για το μαγαζί» – δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ – αξιολογείται ασφαλώς από στελέχη της ΝΔ ως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της συνομιλίας.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι με αυτή τη φράση, δεν εννοεί τον κ. Παπαγγελόπουλο, άλλα άλλον και σημείωσε δε, ότι έχει γίνει μοντάζ.

Εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης, ο κ. Βορίδης από νομική και πολιτική σκοπιά, σχολίασε στο LIVE NEWS τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αρχικώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε στον βασικό ισχυρισμό του κ. Παππά, σημειώνοντας ότι ο πρώην Υπουργός Επικρατείας δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Μιωνή.

«Ο κ. Παππάς λέει ότι στην πραγματικότητα ο κ. Μιωνής, κατέθεσε ενόρκως ψευδώς, ότι έχει παραποιήσει ένα ηχητικό, τα έχει κάνει εις βάρος του, για να τον εμπλέξει σε μια υπόθεση που μιλά για δωροληψίες από πλευρά κυβερνήσεως και δη του κ. Παπαγγελόπουλου. Στην ουσία δηλαδή λέει ότι όλα είναι ψέματα, παραταύτα όμως έως τώρα ο κ. Παππάς δεν έχει κινηθεί εναντίον του κ. Μιωνή»

Εν συνεχεία, ο κ. Βορίδης, διερωτάται, «υπουργός που ταξιδεύει για να συναντηθεί με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει μια ιδιωτική διαφορά και δυσπιστία στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ταξίδι».

«Έχουμε μια ομολογία παρεμβάσεως του κ. Παππά στην δικαιοσύνη. Αν κάποιος δυσπιστεί για το αν θα κριθεί δίκαια από τη δικαιοσύνη, τότε θα πρέπει να δοθούν διαβεβαιώσεις για την ακεραιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης».

Από τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη προκύπτει «ότι ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα. Μία ατζέντα ο κ. Παπαγγελόπουλος κι ενδεχομένως ο κ. Μιωνής να μην μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του, και προσπαθεί να συννενοηθεί με τον κ. Παππά που έχει την κεντρική ατζέντα, πάντως όλες καταλήγουν ότι παρεμβαίνουν στην δικαιοσύνη».

Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης νομικά, σημείωσε ότι: «υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα, που είναι το σπουδαιότερο. Δεν γνωρίζω να υπάρχει προηγούμενο όπου υπουργός να κατηγορείται από τέσσερις εισαγγελείς ότι παρεμβαίνει στο έργο τους στην κατεύνθυνση να ενοχοποιηθούν αθώοι άνθρωποι ή να απαλλαγούν ένοχοι.

Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο σύζυγος υπουργού να παίρνει τηλέφωνα, ανώτατους νομικούς και αστυνομικούς προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις της.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου υπουργός συνομιλεί με ισοβίτες προκειμένου να κανονίζει συναντήσεις στις φυλακές εισαγγελέων με τους ισοβίτες για να δοθούν καταθέσεις κατά παραγγελία.

Αυτό είναι ένας παρακρατικός μηχανισμός ώστε να ενοχοποιούνται αντίπαλοι της κυβερνήσεως. Είναι μείζον θέμα δημοκρατικής λειτουργίας».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024