Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη διαγραφή του Νίκου Παππά ζητεί από τον Τσίπρα η κυβέρνηση

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά ζητεί από τον Τσίπρα η κυβέρνηση

«Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα από την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με την Αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα φέρεται να έγιναν την εποχή της διακυβέρνησης του κόμματος.

Για το θέμα της Novartis και την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, αλλά και για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με τη δράση παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού που εμπλέκει το ζεύγος Καμμένου επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μίλησαν νωρίτερα στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, η βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος

Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκινώντας τη συζήτηση, αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εν λόγω συνομιλία.

Απαντώντας ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε πως πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ για αντιπερισπασμό προκειμένου να στραφούν τα βλέμματα από την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια κατά την περίοδο της καραντίνας στο θέμα αυτό. «Χρησιμοποιούνται μαφιόζικες μέθοδοι για να αντιστραφεί η πραγματικότητα και να στοχοποιηθεί η δικαστής ώστε να μην μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «με μια συνωμοσία σιωπής προσπαθούν να δολοφονήσουν χαρακτήρες».

Από την πλευρά της η κυρία Γιαννακοπούλου μίλησε για φαμίλια και πως σε τέτοιες περιπτώσεις «όταν αυτή αποκαλύπτεται, ο ένας αρχίζει να δίνει τον άλλον».

Το πιο σημαντικό για την κυρία Γιαννακοπούλου είναι πως «τις τελευταίες 72 ώρες βλέπουμε να βγαίνουν αποκαλύψεις ανατριχιαστικές για τη λειτουργία ενός παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού, μια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος δικαίου», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η μόνη λύση, σημείωσε, είναι να χυθεί άπλετο φως και η δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα τη δουλειά της.

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις

Ήδη από χθες, έχουν προκληθεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό από το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και στο οποίο αποκαλύπτεται ο διάλογος που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση του κ. Παππά πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά» και η ενόχλησή του πως αυτό δεν γίνεται «για το μαγαζί» – δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ – αξιολογείται ασφαλώς από στελέχη της ΝΔ ως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της συνομιλίας.

Όπως λένε τα εν λόγω στελέχη, αποκαλύπτεται αφενός πως δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα (Παππάς-Παπαγγελόπουλος) συνομιλούσαν με επιχειρηματία (Μιωνή) για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Αφετέρου, το «αίτημα» Παππά προς τον επιχειρηματία να προτρέψει τον δικηγόρο, Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αποδεικνύει, σύμφωνα με τη ΝΔ, πως το παρακράτος που είχε στηθεί ήθελε να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα ο κ. Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αντικρούσουν τα νέα στοιχεία με σπασμωδικές αντιδράσεις που εκπέμπουν πανικό.

Με αλλεπάλληλες διαρροές αποφεύγουν να μιλήσουν για την «ταμπακιέρα» και να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που δημιουργούνται και επιλέγουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς εμποδίζει τα σχέδια ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε αρχικά ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν εγκλήματος παράνομης ηχογράφησης και αποτέλεσμα «κοπτοραπτικής» για να παραδεχτεί στη συνέχεια  ότι όντως μετείχε στο διάλογο ωστόσο, οι καταγγελίες περί »χρημάτων» και «ατζέντας» δεν αφορούσαν τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά τους Σαμαρά, Μιωνή και Παπασταύρου.

Πάντως, στελέχη της προανακριτικής αναφέρουν ότι η πρώτη έρευνα δείχνει ότι το υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία εξηγώντας ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε χώρο ξενοδοχείου «υπό το αδιάλειπτο άκουσμα μουσικής».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024