Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική θύελλα για «παρακράτος»: Μαρκόπουλος, Βαρεμένος, Γιαννακοπούλου στο MEGA

Πολιτική θύελλα για «παρακράτος»: Μαρκόπουλος, Βαρεμένος, Γιαννακοπούλου στο MEGA

Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκινώντας τη συζήτηση, αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εν λόγω συνομιλία.

Για το θέμα της Novartis και την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, αλλά και για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με τη δράση παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού που εμπλέκει το ζεύγος Καμμένου επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, η βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος

Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκινώντας τη συζήτηση, αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εν λόγω συνομιλία.

Απαντώντας ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε πως πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ για αντιπερισπασμό προκειμένου να στραφούν τα βλέμματα από την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια κατά την περίοδο της καραντίνας στο θέμα αυτό. «Χρησιμοποιούνται μαφιόζικες μέθοδοι για να αντιστραφεί η πραγματικότητα και να στοχοποιηθεί η δικαστής ώστε να μην μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «με μια συνωμοσία σιωπής προσπαθούν να δολοφονήσουν χαρακτήρες».

Από την πλευρά της η κυρία Γιαννακοπούλου μίλησε για φαμίλια και πως σε τέτοιες περιπτώσεις «όταν αυτή αποκαλύπτεται, ο ένας αρχίζει να δίνει τον άλλον».

Το πιο σημαντικό για την κυρία Γιαννακοπούλου είναι πως «τις τελευταίες 72 ώρες βλέπουμε να βγαίνουν αποκαλύψεις ανατριχιαστικές για τη λειτουργία ενός παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού, μια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος δικαίου», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η μόνη λύση, σημείωσε, είναι να χυθεί άπλετο φως και η δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα τη δουλειά της.

Με τη σειρά του ο κ. Βαρεμένος καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στον πρωθυπουργό λέγοντας πως εκείνος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για αυτού του είδους το πλήγμα στη δημοκρατία. Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis υποστήριξε πως «υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο παγκοσμίως και μόνο στην Ελλάδα αντεστράφη η πραγματικότητα και αντί να ερευνάται το σκάνδαλο ερευνώνται αυτοί που ερευνούν το σκάνδαλο». Μίλησε για «μονοφωνία» και «βρώμικο αντιπερισπασμό».

Για την εμπλοκή του ζεύγους Καμμένου στο παρακρατικό κύκλωμα που φέρεται να λειτουργούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρεμένος στράφηκε στο έργο της δικαιοσύνης, ενώ αμφισβήτησε και την αυθεντικότητα της επίμαχης συνομιλίας.

Ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε πως υπήρχε σχέδιο στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δημιουργηθεί ένα καθεστώς παρακράτους και ζήτησε ξανά από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για τον στενό του συνεργάτη, κ. Παππά.

Δημιουργείται ζήτημα αξιοπιστίας, τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ως θεσμική αξιωματική αντιπολίτευση. «Αυτόν το ρόλο καλούμαστε εμείς ως ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος, μίλησε ξανά για ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και είπε χαρακτηριστικά πως «φέρει την ευθύνη για αυτού του είδους το διχασμό σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, αν θεωρεί ότι έχει τους ώμους να σηκώσει μια τέτοια ιστορική ευθύνη, να συνεχίσει αυτό το ρεβανσιστικό έργο του».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024