Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση παρακράτους: Πολιτικός σεισμός μετά τις αποκαλύψεις - Στα «σχοινιά» ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση παρακράτους: Πολιτικός σεισμός μετά τις αποκαλύψεις – Στα «σχοινιά» ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική αναταραχή προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση παρακράτους που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να απαντήσει για τα σοβαρά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πολιτική αναταραχή προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση παρακράτους που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλείται βάσει σοβαρών στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και παραπέμπονται στον εισαγγελέα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο – φωτιά του Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Το ίδιο και η υπόθεση παρακράτους που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά και στην οποία εμπλέκεται ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος και η σύζυγός του Έλενα Τζούλη. Για την υπόθεση αυτή υπήρξε σχεδόν ομολογία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, χωρίς να υπάρξει καμία δικαστική ή πολιτική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Έναντι των σοβαρών στοιχείων που έρχονται στην επιφάνεια και αφορούν εκβιασμούς, διώξεις και χρηματισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές επιχειρούν για ακόμη μια φορά να θολώσουν τα νερά, ωστόσο αυτό πλέον καθίσταται πολύ δύσκολο. Ειδικά που στο ηχητικό ντοκουμέντο – φωτιά ο Νίκος Παππάς ακούγεται να «εξηγεί» το σύστημα σε όλη τη μεγαλοπρέπειά του.

Το ηχητικό – ντοκουμέντο

Όλο το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» από τη συνομιλία που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά  στο Μέγαρο Μαξίμου κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση της Novartis, ο επιχειρηματίας.

Ο καταγεγραμμένη συνομιλία είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο σημερινό ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Μπιάγκης ανέφερε ότι είναι συγκλονιστικά τα όσα ακούγονται στο ηχητικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη δημοκρατία, τέτοια πράγματα στη χώρα δεν πρέπει να ξαναγίνουν και αυτός είναι ο ρόλος της επιτροπής. Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους»  κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια» παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών. «Κάποιοι», πρόσθεσε, «δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν. Ενδιαφέρονταν να σπιλώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας, όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας».

Το απόσπασμα της συνομιλίας Μιωνή και Παππά και Παπαγγελόπουλο

Το απόσπασμα για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο

Πηγές ΝΔ : Παραδικαστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για να γίνονται «δουλειές»

«Μετά την σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει «δουλειές»», αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή και τονίζουν:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν «πολλά λεφτά» με την πλήρη ανοχή και γνώση του «κεντρικού μαγαζιού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

• Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»

• Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία

• Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε

• Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την Κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.

• Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι.

Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την … κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του … κ. Σαμαρά!

Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν «νέο στοιχείο». Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα «νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει» των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «πιστεύεται πως» («it is believed») ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια»!

Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!

Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο.

Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος».

Τι απαντά ο Νίκος Παππάς για το ντοκουμέντο

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες», απαντά ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αναφορικά με τις  εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

«Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του».

«Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα», επισημαίνει και τονίζει πως «το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας».

«Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους», καταλήγει η δήλωση του Ν. Παππά.

Παπαγγελόπουλος για αποκαλύψεις Μιωνή: Θέλει να σώσει τον Σαμαρά

Στη «γραμμή» της απάντησης του Νίκου Παππά για την υπόθεση των αποκαλύψεων του Σάμπυ Μιωνή κινήθηκε και το σχόλιο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο» σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ.

»Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Τι απαντά η Ελένη Τουλουπάκη για τις αποκαλύψεις

Για «δυσφημιστικές δηλώσεις» και «αυθαίρετους συνειρμούς» του Σάμπυ Μιωνή κάνει λόγο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών της.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μετά την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην προανακριτικής επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνή έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και κατ εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος.

»Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κ.κ Καλούδης και Ντζουρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλλων.

»Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδησή μας.

»Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο.

»Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!»

ΚΙΝΑΛ : Απαντήσεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΙΝΑΛ τις καταγγελίες της εφημερίδας Παραπολιτικά για την ύπαρξη παρακράτους την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τέσσερις υπουργοί του ΚΙΝΑΛ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητούν να υπάρξει εξιχνίαση του κυκλώματος ανομίας και διαφθοράς που δρούσε – όπως αναφέρουν – παρακρατικά και να αποδοθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

«Κύριοι Υπουργοί, Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργείται από τις αποκαλύψεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη δράση παρακρατικού κυκλώματος με συμμετοχή πολιτικών, δικηγόρων, εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Κύκλωμα που είχε διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του κράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εμπλεκόμενα πρόσωπα μεταξύ άλλων, τον τότε υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. Λειτουργούσε δηλαδή ένας παρακρατικός μηχανισμός με πολιτική κάλυψη» σημειώνουν στην ερώτησή τους οι υπογράφοντες βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην προαναφερόμενη έρευνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα, η ΕΥΠ υπό τη διοίκηση του κ. Γ.Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα, η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκτός από την εμπλοκή εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, λειτουργούσε και ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του site Πρώτο Θέμα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αναπάντητο παραμένει μέχρι σήμερα το ερώτημα εάν προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Η Δημοκρατία μας δεν ανέχεται μεθοδεύσεις συγκάλυψης

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει έστω και τώρα διεξοδικά την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν.

«Όλα στο φως. Η Δημοκρατία μας δεν ανέχεται μεθοδεύσεις συγκάλυψης. Τα παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν. Οι υπεύθυνοι να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα πάντα για όσους έπαιξαν για άλλη μια φορά με τη Δημοκρατία.

«Επειδή τα γεγονότα αυτά είναι αδιανόητα σε μια χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς και αξίες,

Επειδή στην Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να υφίστανται και να λειτουργούν τέτοιου είδους παρακρατικοί μηχανισμοί από κρατικούς λειτουργούς,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :

1.Γνωρίζατε ως αρμόδιοι Υπουργοί το θέμα αυτό ή το μάθατε από το δημοσίευμα; Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί;

2.Σε κάθε περίπτωση τι προτίθεστε να κάνετε για να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση και να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να αποτραπεί τυχόν συνέχιση της δράσης του κυκλώματος;

3. Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως η ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, από την παραλαβή του ερευνητικού υλικού και μετά;»

Τι απαντά στις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών η σύζυγος Καμμένου

Απαντήσεις στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει η Έλενα Τζούλη.

Η σύζυγος του Πάνου Καμμένου υποστηρίζει ότι η συνομιλία της με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων της ως δικηγόρου και αφορούσε την αυτόφωρη σύλληψη του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, σχετικά με την υπόθεση σε βάρος των ανήλικων παιδιών της.

«Προφανώς, ο εν λόγω Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε τεθεί εκείνο το χρονικό διάστημα σε καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης για έρευνα υπόθεσης που δεν γνωρίζω, δεν με αφορά, και στην οποία φυσικά δεν εμπλέκομαι», σημειώνει η κ. Τζούλη και υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε νομικές κινήσεις εναντίον του κ. Κουρτάκη.

Ολόκληρη η δήλωση της Έλενας Τζούλη: «Κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων συγκεκριμένων αστυνομικών και άλλων προσώπων, επ’ αφορμής έρευνας για διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας, η οποία διεξαγόταν επί των ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε και ο σύζυγός μου, καταγράφηκε συνομιλία μου ολίγων δευτερολέπτων με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., επιφορτισμένο για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, που είχε διαταχθεί από την αρμόδια Εισαγγελία, που είχε αναλάβει την υπόθεση της έγκλησης εμού της ιδίας και του συζύγου μου κατά των στελεχών της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

»Η υπόθεση αυτή αφορούσε στην συκοφαντική δυσφήμηση των τριών (3) ανήλικων παιδιών μας, τα οποία παρουσίασαν ως τρομοκράτες. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, και δη της συκοφαντικής δυσφήμησης και στοχοποίησης τριών (3) ανήλικων παιδιών, τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης ήταν τα δέοντα, όπως θα γινόταν σε κάθε παρόμοια υπόθεση ανήλικων παιδιών, όπου πρέπει να επιδεικνύεται η δέουσα ευαισθησία.

»Η εν λόγω συνομιλία μου, που έλαβε χώρα απολύτως νόμιμα, και έχει απολύτως νόμιμο περιεχόμενο, έγινε λόγω της ιδιότητάς μου ως δικηγόρου, και δη μητέρας των ευρισκομένων σε κίνδυνο ανήλικων παιδιών μου, προκειμένου να πληροφορηθώ για την πορεία της υπόθεσης και να συνδράμω, ως όφειλα, για την νόμιμη σύλληψη των δραστών ενός αυτόφωρου αδικήματος, ενημερώνοντας για τις πληροφορίες που είχα σχετικά με τον τόπο όπου βρισκόταν ο κρυπτόμενος και αναζητούμενος στα όρια του αυτοφώρου Κουρτάκης.

»Ο Κουρτάκης και οι συντελεστές της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σκοπίμως απομόνωσαν την συγκεκριμένη, απολύτως νόμιμη, συνομιλία μου, ως Δικηγόρου, δημιουργώντας την εντύπωση και την σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν εμπλέκομαι στην συγκεκριμένη δικογραφία, όπου διερευνώνται αξιόποινες πράξεις διαφθοράς στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

»Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μέρος της οργανωμένης συκοφαντικής εκστρατείας σε βάρος εμού, του συζύγου μου και των παιδιών μας, για την οποία, μέχρι σήμερα, η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχει καταδικαστεί σε αποζημιώσεις περίπου 80.000 ευρώ, δυνάμει των υπ’ αριθμ. 1103/2020, 1106/2020, 1131/2020 και 1992/2020 αποφάσεων, ενώ ο εκδότης της, Κουρτάκης, έχει καταδικαστεί επιπλέον και σε φυλάκιση 2 ετών για την συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών μας.

Πέραν του ότι είναι αυτονόητο ότι θα απευθυνθώ, για ακόμη μία φορά, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία συνεχώς μας δικαιώνει, διαβεβαιώ τους κοινούς συκοφάντες και σκευωρούς, που γνωρίζουν πολύ καλά την έννοια του «Παρακράτους», ότι δεν πρόκειται να πτοηθώ από «μεθόδους εκβιασμού» και θα συνεχίσω να λειτουργώ με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, και όχι με όρους Κεντρικής Υπηρεσίας Συκοφαντών».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024