Ενα τεράστιο πανό εις μνήμην του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, κοσμεί τα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
«No justice, no peace, fight the police» («Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, πολεμήστε την αστυνομία») γράφει το πανό.
Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη: We Can’t Breathe
Λίγες ώρες νωρίτερα, το γνωστό γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα, στην παλιά γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα πήρε μέρος στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής προστέθηκε το σύνθημα των ημερών που συγκλονίζει και εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.
Με αυτό τον τρόπο μάλιστα οι κάτοικοι στέλνουν τα δικό τους μήνυμα ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.