ΕΛΣΤΑΤ : Αύξηση 3,5% στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο
Η άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις στα φαρμακευτικά- καλλυντικά και στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.
Αύξηση 3,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο εφέτος, με την άνοδο αυτή να οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις στα φαρμακευτικά- καλλυντικά και στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.
Ειδικότερα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Φαρμακευτικά- καλλυντικά (15,4%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (13,5%) και Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (2,8%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Πολυκαταστήματα (8,8%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (7,2%), Ένδυση- υπόδηση (6,4%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (4,3%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,5% τον Φεβρουάριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020 σημείωσε αύξηση 1,3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,4% τον Φεβρουάριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020.
Ενώ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,7% τον Φεβρουάριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020 σημείωσε αύξηση 0,5%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,6% τον Φεβρουάριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια του Οδοντωτού λόγω πτώσης δέντρων
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο σε Ουκρανία και Ρωσία να τερματίσουν τον πόλεμο μέχρι τον Ιούνιο
- Νέα διάκριση για Μουζακίτη και Καρέτσα: Στους κορυφαίους νέους παίκτες σύμφωνα με το CIES (pics)
- Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να ευθύνεται για την έκρηξη – Χωρίς έλεγχο για 12 χρόνια οι σωληνώσεις
- Φάμελλος: Ρουσφέτια, υποκλοπές και σκάνδαλα διαβρώνουν την εμπιστοσύνη προς την πολιτική και τους θεσμούς
- Φοινικούντα: Αγωγή από την αδελφή του 68χρονου θύματος για να κηρυχθεί ανάξιος κληρονόμος ο ανιψιός







